Sadece iş odaklı sistem toplama

RTX2023

Hectopat
Daha fazla  
İş amaçlı bir bilgisayar topluyorum. Bilgisayarda yapılan işler ağırlıklı olarak Google'da gezinme ve fatura kesme gibi işlemler olacak. Tek kafamı karıştıran şey, bazen 50.000 satırlık Excel dosyalarının açılması. Bu tarz işlemlerin sistemi en çok yoracağını düşünüyorum. Sistemimde oyun oynanmayacağı için APU bir işlemci düşünüyorum. Aşağıda kafamda kurduğum sistem var. Sizce ucuz da olsa bir ekran kartı takılmalı mı? Parçalarda değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyor musunuz? Bütçesel bir sınırlama yok; bu tarz işler için gerekli ortalama ayarda bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.

Elimde bu kasa ve 650W Power bulunuyor o yüzden bunları kesin kullanmayı düşünüyorum.

CPU DDR5 sistemi destekliyor CPU'yu 14 çekirdek 20 sanal çekirdek ve 65 watt TDP işiniz için uygun. Fakat DDR4 anakart ve RAM devam edeceksiniz. DDR4 CPU 6-8 çekirdek işinizi görür.

CPU DDR5 sistemi destekliyor CPU'yu 14 çekirdek 20 sanal çekirdek ve 65 watt TDP işiniz için uygun. Fakat DDR4 anakart ve RAM devam edeceksiniz. DDR4 CPU 6-8 çekirdek işinizi görür.

DDR 5 anakart almadan o özelikleri kulanamaz mıyım?

Olur yada aşağıdaki altarnatifide düşünün derim.Çünkü çok büyük bir fark yok DDR5 tercih edebilirsiniz.

eğer 2 x 8 tercih edicekseniz :

2 x 16 :

RAM parası artıyor hocam bir de geldi ürünler fark yoksa böyle kullanılır gibi.
İleride güncelemeye açık olsun istedim özelikle 4 slot RAM 2 slot M.2 olan model seçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…