Sadece İşletim Sistemini SSD'ye Taşımak

alperylmztrk

Hectopat
Herkese merhaba, ben SSD almayı düşünüyorum. Sadece Windows’u SSD'ye diğer her şeyin kendi sabit diskimde kalmasını istiyorum. Yani PC açılırken hızlı açılsın, SSD üzerinden açılsın ama oyunlar falan HDD'de kalsın. Bunu nasıl yapabilirim? İnternetten araştırdığımda komple HDD'yi SSD'ye taşıyorlar ama ben sadece Windows’u taşımak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Şöyle bir şey yapabilirsin. Oyunlarını depolama sitelerine yükleyip bilgisayardan temizlersin. Daha sonra uygulamaları kaldırıp sadece windowsu kopyalarsın.

Tek çaren hdd sıfırlayıp ssd'nin içine windowsu kurmaktır başka çaresi yoktur he dersen bende ekstradan 64 GB usb bellek var usb içine atıp oyunları daha sonra tekrardan harddiske atabilirsin.

Disk Klonlama işlemi ile windowsun olduğu sürücüyü SSD diskine klonlayabilirsin. klonlama yapmadan önce mekanik diskin iki parça ise windowstaki oyunları ikinci bölüme taşı ilk bölümde sadece windows kalsın daha sonra windows olan bölümü SSD diske klonlayarak işlemi tamamlarsın. Bir arkadaşım bu yöntemle sorunsuz şekilde formata gerek kalmadan C sürücüsünü SSD ye klonlamıştı.

Disk Klonlama işlemi ile windowsun olduğu sürücüyü SSD diskine klonlayabilirsin. klonlama yapmadan önce mekanik diskin iki parça ise windowstaki oyunları ikinci bölüme taşı ilk bölümde sadece windows kalsın daha sonra windows olan bölümü SSD diske klonlayarak işlemi tamamlarsın. Bir arkadaşım bu yöntemle sorunsuz şekilde formata gerek kalmadan C sürücüsünü SSD ye klonlamıştı.
Peki sabit diskin iki parça olup olmadığını nasıl öğrenicem değilse nasıl iki parça yapabilirim

Kardeş C diskinin yanında D/E... gibi diskler de varsa 2 parçadır yoksa şunları yap 2'ye ayır

Bilgisayar'a sağ tıkla yönet de

Yönet dedikten sonra açılan ekranda sol taraftaki menülerde Depolama’nın altında Disk Yönetimi menüsü bulunuyor, ona tıklıyoruz.Sonra ayırmak istediğine sağ tıkla ve birimi küçült de sonra Küçültülecek alan miktarı MB olarak girin yazan etiketin yanına ayırmak istediğin miktar kadar yaz
(Örneğin 100.000 M) sonra oluyor diye hatırlıyorum

Kardeş C diskinin yanında D/E... gibi diskler de varsa 2 parçadır yoksa şunları yap 2'ye ayır

Bilgisayar'a sağ tıkla yönet de

Yönet dedikten sonra açılan ekranda sol taraftaki menülerde Depolama’nın altında Disk Yönetimi menüsü bulunuyor, ona tıklıyoruz.Sonra ayırmak istediğine sağ tıkla ve birimi küçült de sonra Küçültülecek alan miktarı MB olarak girin yazan etiketin yanına ayırmak istediğin miktar kadar yaz
(Örneğin 100.000 M) sonra oluyor diye hatırlıyorum
Böyle yapınca ayırdığım diski silmez demi Windows’u ssd ye taşırken
Peki direk ssd yi monte ettikten sonra boot menüden pc yi ssd üzerinden açsam olmaz mı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı