Sadece SSD kullanmak cihaza zarar verir mi?

Tolga bbk

Hectopat
Yer
Kayseri Kocasinan
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Laptoptaki HDD bozuldu ben de SSD sipariş verdim sadece bu SSD'yi kullanacağım herhangi bir problem olur mu SSD'ye zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir zararı olmaz. Sorunsuz çalışır.
Bulmuşken bilgi sahibini soruyu sorayım, SSD'ler için çok yazma okuma yapılmaması gerekiyor, veya belli bir miktarda boş alan bırakılması gerekiyor deniliyor, ne alakası var yani sonuçta SSD'nin amacı bu, HDD'den tek farkı okuma ve yazma hızı değil mi? Yani daha mı dayanıksız neden böyle söyleniyor?

Dostum şöyle bir örnek vereyim sen patliyana kadar yemek yersen normal yemek yemiş halinden daha enerjisiz hissedersin aynı mantık.

Her hangi bir zarar vermez, tam tersine HDD'den ömrü uzun olduğu için daha rahat edersin.

SSD'ler dayanıksız değildir. Hareketsiz parçalar kullandıkları için bozulma ihtimalleri yüksek değildir. Fakat performans kaybı zamanla mümkün.

Belirli bir okuma yazma kotaları oluyor zamanla hızları düşüyor fakat oyun ve normal kullanacaksan dert etmene gerek yok HDD'den daha uzun ömürlüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…