Sadece toplum içinde kekeliyorum ne yapmalıyım?

Okan öz

Hectopat
Yer
Mannheim
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
9. sınıfa gidiyorum ve bu lanet kekemelik kendimi bildim bileli var. Özellikle okulda bela olan bir şey, okuma sırasının bana gelmesini istemiyorum, nabzım hızlanıyor ve terliyorum.

Dudak kekemeliği olarak geçiyor benimkisi. Hoca soruyu sorunca kekeleyeceğim kelime dışında alternatif kelime arıyorum. Bu yüzden de kekelememiş oluyorum ama cümlem çok saçma oluyor. Mesela hangi takımlısın dediklerinde b ile başlayan harflerde kekelediğim için Beşiktaş diyemiyorum, siyah beyaz diyorum. Özellikle kekelediğim zaman kendimi yerin dibine girmiş gibi hissediyorum ve kendime kekelediğim için kızıyorum ama bu kekemelik sadece toplum içinde oluyor. Evimde bağırarak kitap okuduğumda olmuyor veya şarkı söylediğimde ama biri yanımda olduğu an başliyor.

Ne yapabilirim bunun için?

Öncelikle kekelemek istem dışı olan bir şeydir yani neden bunun için canını sıkıyorsun ki? Senin zaten kekeleyebileceğini etrafındakiler bilmiyor mu hala? Neden gizlemeye çalışıyorsun? Kekele gitsin boş ver. Ancak bu şekilde aşarsın bence. Rahatça bol bol konuşman, üzerine gitmen lazım. Utanılacak hiçbir şey yok. Ergenlikte olduğundan bu şekilde düşünmen normal ama buna alışman gerekiyor. İleride daha büyük sorunlara yol açmadan kendini rahat bırakarak bu işi hallet. Ben kekelemediğim için nasıl düşündüğünü tabii ki bilemem ama ben dışarıdan bakan birisi olarak senin kekelemeni asla yadırgamam. Herkesin kendine göre bir kusuru vardır emin ol. Salla gitsin milleti.

Bazı olgunlaşamamış bireyler sizin gibi düşünmüyor ama hocam maalesef. İnsanların en zayıf noktalarından vurmak için uğraşıyorlar.

Bazı olgunlaşamamış bireyler sizin gibi düşünmüyor ama hocam maalesef. İnsanların en zayıf noktalarından vurmak için uğraşıyorlar.

Haklısınız.

Maalesef herkes sizin gibi değil.

Maalesef herkes sizin gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…