Sadist mi, Mazoşist mi?

Bir arkadaşım mazoşist idi. Kendini kesip biçiyordu falan. Kesip biçiyor dediğim yaralıyordu. Yaralarla dövme falan yapıyordu. Bir de kendini "Karılar neden zegz yapıyor, onlar da benim gibi kendilerine acı veren şeyi yapmıyor mu?" diye savunuyordu. Bu hastalığını yendi mi bilmiyorum. Uzun zamandır konuşamıyorum.

Split filminden izlediğim şeyler ile çıkardığım sonuç, ikisi de olmaz o kişinin ilk kişiliği normal ikinci kişiliği mazoşist olur.
Fakat burada potansiyel mazoşist insan, kişilik değil. Bu çıkarımı biraz açarmısınız.

Tırnak + tırnak derisi yemek deli gibi.

Mazoşist olamaz, çünkü sonuçta o sıkıntılı bir birey ve 2. kişiliğinin kendisi olduğunun farkında değil.

Çoğu zaman çoklu kişilik bozukluğunda kişi kendisiyle çeliştiğinden mütevellit diğer psikolojik sorunlarada davetiye çıkarır kişi çoklu kişilik bozukluğu hakkında tedavi görürse bu sorununda kurtulacaktır yani bahsettiğiniz olayın tek sebebi çoklu kişilik bozukluğudur yani kişide aslında mazoşizm bulunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…