Sağ tık menüsü nasıl özelleştirilir?

Alcheinz

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 kullanmaktayım ve masaüstünde sağ tık yaptığımda menüde istemediğim bölümler var aşağıya işaretleyerek ekran görüntüsü bırakıyorum, sorum şu bu istemediğim kısımların programlı/programsız gözükmemesini sağlamam mümkün mü?

1676148065573.png

Son düzenleme:
Sadece Shift + Sağ klik menüsünü etkiliyor. Direkt sağ klik yapınca çıkan modern menüyü etkilemiyor.
Çoğu Windows Tweak uygulamasını denedim hala sonuç yok. :(
Programda "Dosya" > Sağ Tuş Menü Temizleyicisi'ne baktınız mı?

Sanırım eski sağ tık menüsünü özelleştiriyor. Eski sağ tık menüsünü görmek isterseniz "Windows 11 Classic Context Menu v1.1" deneyebilirsiniz.

Programda "Dosya" > Sağ Tuş Menü Temizleyicisi'ne baktınız mı?

Sanırım eski sağ tık menüsünü özelleştiriyor. Eski sağ tık menüsünü görmek isterseniz "Windows 11 Classic Context Menu v1.1" deneyebilirsiniz.
Evet eski menüyü etkiliyor sadece. Eski menüyü kullanmak istemiyorum keşke bi çözümü olsa :(

Custom Context Menu​

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9PC7BZZ28G0X

Bu Microsoft Store uygulamasından yapabilirsiniz fakat ücretli sanırım. Ben denemedim ama söylediğiniz şekilde bir uygulama yapabiliyor sanırım.

Dosya Ekleri

• menu.png
    menu.png
    714,4 KB · Görüntüleme: 545
Son düzenleme:

Custom Context Menu​

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9PC7BZZ28G0X

Bu Microsoft Store uygulamasından yapabilirsiniz fakat ücretli sanırım. Ben denemedim ama söylediğiniz şekilde bir uygulama yapabiliyor sanırım.
Araştırmama ve anladığıma göre bu uygulama modern menüye ekleme yapmak için kullanılıyor kaldırma yapmak için değil.

Arkadaşın önerdiği uygulamayı araştırırken başka bir uygulama buldum.
Context Menu Manager 3.3.3.1
Bu uygulamayı indirip Background sekmesindekileri kapatır mısın? Bakalım burdan kapanıyor mu?

Eki Görüntüle 1667427
Terminalde aç kısmını kaldırdım fakat AMD Software uygulamadan AMD'yi kapatsam da gitmiyor.

Son hal:
1676325302740.png

Araştırmama ve anladığıma göre bu uygulama modern menüye ekleme yapmak için kullanılıyor kaldırma yapmak için değil.

Terminalde aç kısmını kaldırdım fakat AMD Software uygulamadan AMD'yi kapatsam da gitmiyor.

Son hal:
Eki Görüntüle 1667605
Programı yönetici olarak çalıştırın.
Nvidia olanını da kapatın.
Başka sekmede AMD Nvidia ile alakalı bir şey varsa onları da kapatın.
Olmadıysa ShellExView programını deneyin.
Onda da olmazsa kayıt defterinde değişiklik yapmaktan başka çare kalmayacak gibi. Bu da biraz riskli.
Yine de şuraya bir komut bırakıyım. Bu komutu da en son deneyin. Komutu girdikten sonra ekran yanıp sönmezse sürücüler silinmemiş demektir. Programı silerse veya bir şeyler değiştiyse tekrar AMD kurmanız gerekecek. Powershell yönetici olarak açıp aşağıdaki komutu yapıştırıp Enter tıklayın;
Get-AppxPackage -AllUsers AdvancedMicroDevicesInc-RSXCM | Remove-AppxPackage -AllUsers

Arkadaşın önerdiği uygulamayı araştırırken başka bir uygulama buldum.
Context Menu Manager 3.3.3.1
Bu uygulamayı indirip Background sekmesindekileri kapatır mısın? Bakalım burdan kapanıyor mu?

Eki Görüntüle 1667427

Son hal:
Programı yönetici olarak çalıştırın.
Nvidia olanını da kapatın.
Başka sekmede AMD Nvidia ile alakalı bir şey varsa onları da kapatın.
Olmadıysa ShellExView programını deneyin.
Onda da olmazsa kayıt defterinde değişiklik yapmaktan başka çare kalmayacak gibi. Bu da biraz riskli.
Yine de şuraya bir komut bırakıyım. Bu komutu da en son deneyin. Komutu girdikten sonra ekran yanıp sönmezse sürücüler silinmemiş demektir. Programı silerse veya bir şeyler değiştiyse tekrar AMD kurmanız gerekecek. Powershell yönetici olarak açıp aşağıdaki komutu yapıştırıp Enter tıklayın;
Get-AppxPackage -AllUsers AdvancedMicroDevicesInc-RSXCM | Remove-AppxPackage -AllUsers
İlk 2 yol çalışmadı.
Yabancı forumlarda da Kayıt defteri düzenleyicisinden kaldırıyorlar, pek kurcalamak istemedim. Terminal gitti AMD kaldı yapacak bi' şey yok :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı