Bilgisayara taktığım hiçbir kulaklıkta sağ-sol ayrımı olmaksızın ses her iki taraftan da eşit geliyor. Haliyle oyunlarda ses kasmam imkansız hale geliyor.
Elimdeki kulaklıklar pahalı ürünler olmasa da 4 farklı kulaklığı denedim, hepsinde aynı sonucu aldım. Eski bilgisayarımda ise sağ-sol ayrımı gayet net bir biçimde.
İnternette sorunun çözümünü nasıl arayacağımı bilemiyorum. Çözümü hakkında fikri yahut bilgisi olan var mı?
Aynı sorunu bende yaşadım çözümü çok basit. Windows 10 kullanıyorsan (ayarlar - erişim kolaylığı - sol aşağıda ses - mono sesi aç-) kapalı yaparsan düzelecektir.
Cihaz sesi mono olarak veriyor. Stereo'ya çevirirseniz düzelecektir fakat bu sorunu hiç yaşamadım bilemiyorum internetten 'sesi stereo yapma' gibi yazarsanız bulabilirsiniz.
Cihaz sesi mono olarak veriyor. Stereo'ya çevirirseniz düzelecektir fakat bu sorunu hiç yaşamadım bilemiyorum internetten 'sesi stereo yapma' gibi yazarsanız bulabilirsiniz.
Sonuçlar genelde müzik parçalarını çevirme olarak çıkıyor.
Bir yerde "Windows'u sıfırlayarak" sorunu düzeltebildiğini söyleyen olmuş. Windows'u sıfırlamak, oyun ve harici klasörleri siler mi?
Sonuçlar genelde müzik parçalarını çevirme olarak çıkıyor.
Bir yerde "Windows'u sıfırlayarak" sorunu düzeltebildiğini söyleyen olmuş. Windows'u sıfırlamak, oyun ve harici klasörleri siler mi?
Sıfırlamak çözümse birşeylerin ayarlarıyla oynanmış demektir. Ses driverını kontrol et. Dediğim stereo ayarlarını ara. Windows'u sıfırlamaktan kastın full formatsa evet. Oyunların olmadığı klasörü biçimlendirirseniz sorun olmaz.
Aynı sorunu bende yaşadım çözümü çok basit. Windows 10 kullanıyorsan (ayarlar - erişim kolaylığı - sol aşağıda ses - mono sesi aç-) kapalı yaparsan düzelecektir.