Sağlığı %100 olan hard disk zor çalışıyor

dryln

Hectopat
Daha fazla  
Benim kullandığım harddisklerde genel bir sorun yaşanıyor. Barracuda HDD'lerim birer birer bozuldu, ikinci el aldığım WD10SPZX 1TB hard diskimde ilk zamanlar pek bir şey yaşamasam da bir süre sonra tık tık sesler çıkarmaya başladı ve bu sesler yaşandığı sırada aynı anda o diskte açık kullandığım dosyalar yavaşlıyor, daha ötesi bazen bütün bilgisayarı yavaşlatıyor. Sağlığı %100, fakat anlamadım. Kullandığım SATA kablolarıyla ilgili bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum. Yanıt vereceklere şimdiden teşekkürler.

Peki ya sizce yeni bir HDD almak mı daha mantıklıdır, kafayı değiştirmek mi? Ve bu kafa atma sorununu da diğer HDD'lerimde çokça yaşadım ve hepsinin sonu aynı oldu, bunun sebebi kablolarla mı alakalıdır, nedir bir çözümü var mıdır?
Yazma okuma kafası gitmiş geçmiş olsun hocam kafamın sağlığını hiçbir uygulama ölçmek maalesef sizi yanıltan o olmuş arkadaş haklı.

Çözümünü yazdım; disk/veri kurtarma merkezleri donör bulursa değiştiriyor. Diski değiştirin bence.

Kafa piyasada satılan bir şey değil. Donör dediğim, birebir aynı diskten bulup kafayı aktarıyorlar.

Son düzenleme:
Bahsettiğimiz olay hiç mantıklı değil kafası zaten değişmesi demek veri kurtarma merkezine gitmesi demek ki bu çok pahalı bir çözüm bunun yerine yeni bir hard disk alarak ara sıra sağlığını kontrol ederek veri kaybı yaşamadan kullanabilirsiniz kafanın bozulması genel olarak diskin sallanması diski düşürmeniz durumunda gerçekleşir tabii farklı sebepleri de olabilir ama dediğim gibi diski sabitlemek önemli bir olay.
Peki ya sizce yeni bir HDD almak mı daha mantıklıdır, kafayı değiştirmek mi? Ve bu kafa atma sorununu da diğer HDD'lerimde çokça yaşadım ve hepsinin sonu aynı oldu, bunun sebebi kablolarla mı alakalıdır, nedir bir çözümü var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı