Ağa ben 211 aldım lgs den özel liseye gittim koleje kolejde eğitim iyi ama tek sıkıntı geç okuldan çıkılıyor bizim okuldan odtuye gidenler var.İyi sosyaller LGS'ye 1 ay kaldı. Ben de dersleri orta segment bir öğrenciyim. Biliyorum daha puanlar belli olmadı ama ben hala hangi liseye gideceğimin düşüncesindeyim. Büyük ihtimalle LGS çöp gelecek artık umudum yok. Türkçe neyse de matematik bitik. 10 falan alıyorum. Ailem sağlık meslek git diyor. Bunun için de ayrı hesaptan bir konu açmıştım. Çoğu kişi mesleğe gitme ortam kötü okunmaz diyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
Üniversiteye gideceğim öyle bir planım var yani tabii olursa çoğu kişi Anadolu'ya git diyor sizce Anadolu'ya mı gitmeliyim bana yardım eder misiniz?
Sağlık lisesinde okuyan birisi olarak (fotoğrafçılık bölümündeyim) eğer üniversite'de sağlık okuyacaksan sağlık mesleğe git. Yoksa biraz bilgi dışında bir şey katacagını düşünmüyorum. Üniversite olarak başka bölüm seçerim diyorsan Anadolu'ya git. Eger üniversite de makine, fotoğrafcılık, mühendislik gibi meslek liselerindede olan bölüm seçmek istiyorsan tavsiyem meslek lisesinde o bölüme gidip daha fazla bilgiyle üniversiteye gitmen olacaktır lakin meslek liselerinde üniversiteye Anadolu liseleri gibi verimli çalışamazsın, bu bir gerçek.
Ailem en iyi parayı sağlıkcılar alıyor diyor meslek lisesinde son 4 yılı bitirince mesleğimiz direk elimizde olmuyor mu hocam bir de mesleğe gidenlere para veriyolarmış doğru mu?
Yani sağlık mesleğe gidebilirsin sıkıntı yok okunur ileride iyi bir geleceğin olur mu diyorsun hocam.
Yani sağlık mesleğe gidebilirsin sıkıntı yok okunur ileride iyi bir geleceğin olur mu diyorsun hocam.
Konuyu açtıgımda sağlık meslek oluşan bile hemşire bile olamıyosun diyorlar bu doğru mu?
Eğer bu yöne ilgiliysen, ilgin varsa oku. Üniversite'de saglıkla ilerleyeceğim diyorsan oku. Yoksa dediğim gibi başka yöne yönelirim diyorsan Anadolu'ya ya da belirli bir meslek bölümün varsa onun meslek lisesine gitmeni tavsiye ederim. Dediğim gibi Anadolu ile meslek lisesindeki ders çalışma verimi aynı değil onu da göz önünde bulundur.
Sağlık lisesinden mezun oldugunda hiçbir şey olamazsınız hocam, o eskide kaldı. Üniversitesini okurum diyorsanız ancak o zaman saglık lisesi mantıklı.