Sağlık meslekten çıkıp üniversite okunur mu?

Daha fazla  
Dandik bir liseden şans eseri 92-93 puanla alan bir sağlık meslek lisesine geçtim. 10. sınıfım. Aydın'da küçük, sakin, ucuz ve güzel bir yerde yaşıyorum. Müdür yardımcısı üniversite okumadan hastaneye atanıp çalışan çok kişimiz var ve maaşları da iyi, okuyacaksan 2 senelik daha avantajlı demişti. Yaşadığım bölgeden taşınmak istemiyorum, yeni üst mahallelerde oturmayı düşünüyorum. Hemşirelik istiyordum ama 4 sene üniversite okumak gerekiyormuş. Bende ders vb. çalışmayı sevmiyorum, hayata ne kadar erken başlarsam o kadar iyi olur diyorum. Sizce gerek var mı üniversite okumama? Okumadan liseyi bitirip direkt çalışmaya başlayabilirim veya açıktan okuyabilirim üniversiteyi.

Hocam eğer kendinizi zorlayarak okuyacaksanız okumanızın hiçbir anlamı yok. Eğitim önemsizdir demiyorum ama size göre bir yaşam tarzı değilse kendinizi buna zorlamanıza gerek yok. Hayata erkenden atılıp elinize gelen parayla farklı işler yapıp kendinize güzel bir maddi gelir sağlayabilirsiniz. Eğer illa üniversite okumanızı istiyorlarsa açıktan 2 yıllık işinize yarayacak bir bölümü okuyabilirsiniz.

nasıl başaracağına inanıyorsan o yoldan devam et geleceğe dair içinde bir şüphe varsa "bunu böyle yaparsam böyle olur" düşünüp kendin karar vermen gerek reisim

Hocam kafam basıyor, fakat inanın ben iş yapmaktan yanayım gibi daha çok. Bu tarz şeyler öyle olmasada sanal, gereksiz gibi geliyor içimden hiç gelmiyor. Dediğiniz gibi ilerleyeceğim.

Nasıl başaracağına inanıyorsan o yoldan devam et geleceğe dair içinde bir şüphe varsa "bunu böyle yaparsam böyle olur" düşünüp kendin karar vermen gerek reisim

Ağzına sağlık. Özellikle babama kalsa doktor olacağım, doktora yapacağım falan. Ama o süreçde kafayı yararım içim çoğu zaman doğruyu biliyor, onu takip edeceğim.

sonuçta insan kendi sonunu hazırlar seçimlerin kaderindir

iyi geceler

iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…