Sağlık seyahat sigortasına noter onayı için 49.000 TL normal mi?

iRlvua

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yurt dışında üniversite okumak için sağlık seyahat sigortası yaptırdım ve gideceğim yerden noter onaylı şekilde istiyorlar sağlık sigortasını. Notere gidip gösterdiğimde hem türkçesine hem de çevirisine noter onayı yapmamız gerekiyor dediler ve bana sigorta şirketinin gönderiği belge 8 sayfadan oluştuğu için toplam 16 sayfa yapıyor. Bu normal mi yoksa benim yanlış yaptığım bir şey mi var? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, anladığım kadarıyla ek olarak onaylı tercüme yaptılar. Fiyatlandırma sayfa yoğunluğuna göre değişkenlik göstersede 1512 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun ve 492 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun aracılığıyla belirlenen usul ve esaslar dahilinde "1900TL" ile "3000TL" arasında (Sayfa Başına) bir ücret tespit edilir. Ben ücretlendirme de herhangi bir terslik görmüyorum ancak emin olmanız için spesifik bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.

Kaynakça

Son düzenleme:
Merhabalar, anladığım kadarıyla ek olarak onaylı tercüme yaptılar. Fiyatlandırma sayfa yoğunluğuna göre değişkenlik göstersede 1512 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun ve 497 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun aracılığıyla belirlenen usul ve esaslar dahilinde "1900TL" ile "3000TL" arasında (Sayfa Başına) bir ücret tespit edilir. Ben ücretlendirme de herhangi bir terslik görmüyorum ancak emin olmanız için spesifik bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.

Kaynakça
Hocam çeviri yapmadılar sigorta şirketi zaten bana türkçesini ve ingilizcesini yolladı belgenin sadece noter onayı gerekiyor ve sadece ingilizce olan belgeye yapılsa yetiyor fakat hepsine yapmaları gerektiğini söylüyorlar nedenini anlamadım

Hayır anlamadınız, belgenizde kullanılan dil yabancı olduğunda noterler yalnızca yeminli tercümanlar aracılığıyla çevrilen belgeleri onaylarlar. Bu sebeple hizmet aldığınız noter anlaşmalı oldukları bir yeminli tercüman aracılığıyla belgeyi çevirdi, sonrasında da onayladı.

Ek olarak belgenin yurtdışında kullanımı söz konusu olduğu için "Apostil" işleminin de gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlıyorum (Tavsiye Niteliğindedir). Yine de araştırma yapmak gerekebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı