Sağlık Yönetimi vs YBS

Mirzy

Decapat
Daha fazla  
Abilerim ablalarım bu sene YKS'ye girecegim ve bölüm olarak hâlâ pek bir fikrim yok 2 bölüm arasinda kaldim.
-Yönetim bilişim sistemleri.
-Sağlık yönetimi.
Yazılimi seviyorum ama sağlıkta da aç kalmazsin sözü kafamda yankilaniyor. Yurt dışında calismak istiyorum sizce hangi bölümü seçmeliyim?
(Sağlik yönetimi seçsem bile yazilim ve dil ogrenmeye yönelicem)

Yönetim bilişim sistemlerinde daha rahat iş bulabilmek için gidebildiğin en iyi üniversiteye gitmeye çalış. Çünkü, üniversite sana referans gösteriyor. Mesela Boğaziçi diyelim, birde açık öğretim fakültesi olsun. Biri 486, diğeri 219 puan. Bu yüzden fark eder üniversite. Olmazsa bir daha mezuna kalmayı düşün derim. Yönetim bilişim sistemleri, PC mühendisliği ve işletmenin kesişimi ile olan bir şeydir. Aklında bulunsun.

Sağlık yönetimine bakar isek en yüksek yer 356 puan. Yönetim bilişim sistemleri ile karşılaştırma yap. Buna dikkat et.

Son düzenleme:
Yönetim bilişim sistemlerinde daha rahat iş bulabilmek için gidebildiğin en iyi üniversiteye gitmeye çalış. Çünkü, üniversite sana referans gösteriyor. Mesela boğaziçi diyelim, bir de açık öğretim fakültesi olsun. Biri 486, diğeri 219 puan. Bu yüzden fark eder üniversite. Olmazsa bir daha mezuna kalmayı düşün derim. Yönetim bilişim sistemleri, PC mühendisliği ve işletmenin kesişimi ile olan bir şeydir. Aklında bulunsun.

Sağlık yönetimine bakar isek en yüksek yer 356 puan. Yönetim bilişim sistemleri ile karşılaştırma yap. Buna dikkat et.

Ben kendimi bildiğimden ve yapacağım puani tahmini 290-330 arasi olacagindan bu bolumler arasinda kaldim. Universiteyi bitirip guzel yerlere hemen ulasacagimi da dusunmuyorum. Egitim için artik her şey elimizin altinda. Kendimi hem yazilim hem konusma dili olarak gelistirmeyi cok seviyorum. Bilemiyorum, kac kisi taniyorum guzel universite mezunu fakat iş yok. Kendini gelistirmedigi için kac kişi de ismini bilmedigimiz universitelerde okuyup mukemmel yerlerde calisiyorlar. Sizce bu dusunce yapisi dogru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geleceğini belirleyecek konu için kendi ayağına satırla vuruyorsun, yapma.

Ne tür bir seçim yapacağından emin değilsen sınava tekrar girebilirsin, 1-2 senen sınava girerek yansın... en azından yapabileceğin kötü bir seçimle ömrün yanmaz.

Ben eşit ağırlık öğrencisiyim, bu sene sınavın tyt kısmına gireceğim, sonraki sene yine sınava gireceğim ve şimdilik ybs alanına karar verdim.

Şöyle; Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olanların %50-%60 kişi çıkarken 219 puanlık yerden %3-%4 çıkar. Onlar istisna. Boğaziçi kazanan bir kişi rehavete kapılırsa vay onun haline. Ve 219 puan alan kişi o işin hakkını verirse güzel bir iş bulabilir.

Ama burada dikkat etmemiz gereken durum; %2-3 219 puandan güzel yerlere gider. Ki burada demek istediğim, sağlam üniversitede okuyan herkes değil fakat yarısı iyi yerlere gelebiliyor. Ama açık öğretim fakültesinden okuyan 3-5 kişi çıkıyor. Elbette iyi yerlerden çıkıp da iyi yerlere gelemeyen var. Dediğim gibi genellemeye bakınca yine Boğaziçi daha mantıklı oluyor.

Bu arada açık öğretim fakültesinde yüksek lisans yapma şansınız var ancak örgün öğretimin yerini tutmaz. Böyle bir tavsiye vermiş olayım size. Ben örgünden yanayım fakat ben hem çalışıp hem de okuyacağım derseniz siz bilirsiniz.

İşletme, laf yapma(ikna kabiliyeti) konusunda etkili olacağını düşünüyorum. Tabi okuyacaksanız olabilir.

Yönetim Bilişim Sistemleri | Anadolu Üniversitesi
Buradan da işlenecek olan dersleri görebilirsiniz açık öğretim fakültesi için.

Son düzenleme:
Geleceğini belirleyecek konu için kendi ayağına satırla vuruyorsun, yapma.

Ne tür bir seçim yapacağından emin değilsen sınava tekrar girebilirsin, 1-2 senen sınava girerek yansın... En azından yapabileceğin kötü bir seçimle ömrün yanmaz.

Ben eşit ağırlık öğrencisiyim, bu sene sınavın TYT kısmına gireceğim, sonraki sene yine sınava gireceğim ve şimdilik ybs alanına karar verdim.

Belirsizli aile baskisi mezub sayisinin artmasi beni bititiyor bilemiyorum ne yapacagimi yurt dışı olanagi yuksek meslek istiyor ybs bolumunde ki yazilin dersleri benim için ideal fakat ybs taban puanlari cok yukseldi.

Şöyle; boğaziçi üniversitesi'nden mezun olanların %50-%60 kişi çıkarken 219 puanlık yerden %3-%4 çıkar. Onlar istisna. Boğaziçi kazanan bir kişi rehavete kapılırsa vay onun haline. Ve 219 puan alan kişi o işin hakkını verirse güzel bir iş bulabilir.

Ama burada dikkat etmemiz gereken durum; %2-3 219 puandan güzel yerlere gider. Ki burada demek istediğim, sağlam üniversitede okuyan herkes değil fakat yarısı iyi yerlere gelebiliyor. Ama açık öğretim fakültesinden okuyan 3-5 kişi çıkıyor. Elbette iyi yerlerden çıkıp da iyi yerlere gelemeyen var. Dediğim gibi genellemeye bakınca yine boğaziçi daha mantıklı oluyor.

Bu arada açık öğretim fakültesinde yüksek lisans yapma şansınız var ancak örgün öğretimin yerini tutmaz. Böyle bir tavsiye vermiş olayım size. Ben örgünden yanayım fakat ben hem çalışıp hem de okuyacağım derseniz siz bilirsiniz.

İşletme, laf yapma(ikna kabiliyeti) konusunda etkili olacağını düşünüyorum. Tabi okuyacaksanız olabilir.

Yönetim Bilişim Sistemleri | Anadolu Üniversitesi
Buradan da işlenecek olan dersleri görebilirsiniz açık öğretim fakültesi için.

Çok teşekkür ederim belirsizlik aile baskisi mezun sayisi beni yok ediyor.

Aile baskısı olarak aileniz ile oturun konuşun. Olmazsa devletin ücretsiz psikologları var. İlçenizin bağlı olduğu yerin sosyal hizmetlerine gidin. Oradaki yetkili kişiler yardımcı olur. Belki alacağınız destek ile aileniz size nasıl davranış sergileyeceğini öğretir. Psikolog kötü bir şey değil. Faydalı olacağını umuyorum. Merak etmeyin yemiyorlar. Çok güzel bir şekilde ve ilgili davranıyorlar. Benim aile içinize karışma gibi bir hakkım yok.

Mezun sayısı önemli değil. Mesela ben sonuçlara bakarım. Ama benim için asıl önemlisi süreçtir. Yani gösterdiğiniz emektir. Siz elinizden geleni yapın. Olmazsa ya tekrar denersiniz veya "Arkadaş elimden bu kadar geldi. Ben denedim olmadı." şeklinde olur ve vicdan azabı olmaz.

Laf yapmayı (ikna kabiliyeti) ve bilgisayarı seviyorsanız, yönetim bilişim sistemlerini tavsiye ederim.

Şu an üniversite sınavı için çalışmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok, sınavdan aldığın sonuç tatmin etmezse yeniden sınava girersin olur biter.

Bilmem kaç yaşına gelmişsin çıkar vur masaya, ailene durumunu izah etmek için çaba sarf et.
Bahaneler sunarak bulunduğun durumdan kaçmaya çalışma, bu yaşında kendini ailene ifade edemezsen gelecekte pişman olursun.

Şu an üniversite sınavı için çalışmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok, sınavdan aldığın sonuç tatmin etmezse yeniden sınava girersin olur biter.

Bilmem kaç yaşına gelmişsin çıkar vur masaya, ailene durumunu izah etmek için çaba sarf et.
Bahaneler sunarak bulunduğun durumdan kaçmaya çalışma, bu yaşında kendini ailene ifade edemezsen gelecekte pişman olursun.

Aile baskisi dedigimde oyle beni zorla dersin basina oturtan aile degil gercekten bu sene yaşamam gereken gormemem gereken tonlarca olay yasadim ve gercekten oyle aşk olaylarida degil beni ciddi ciddi yipratan bititen olaylar fakat ailem benden 15k 20k arasi siralama bekliyor ama ben kendimi biliyorum yapamam boyle durumu annemle babamla konusabiliyoruz guzelce fakat bende kendimi bu sinav stresiyle yipratiyorum çevremdeki insanlar hep 1500-30000 arasi siralama yapti ailem benden bunu bekliyor Allah'tan annem babam son aylarda bana ciddi anlamda psikolojik destek oluyorlar ama ben kendimi aileme borclu hissediyorum.

Aile baskısı olarak aileniz ile oturun konuşun. Olmazsa devletin ücretsiz psikologları var. İlçenizin bağlı olduğu yerin sosyal hizmetlerine gidin. Oradaki yetkili kişiler yardımcı olur. Belki alacağınız destek ile aileniz size nasıl davranış sergileyeceğini öğretir. Psikolog kötü bir şey değil. Faydalı olacağını umuyorum. Merak etmeyin yemiyorlar. Çok güzel bir şekilde ve ilgili davranıyorlar. Benim aile içinize karışma gibi bir hakkım yok.

Mezun sayısı önemli değil. Mesela ben sonuçlara bakarım. Ama benim için asıl önemlisi süreçtir. Yani gösterdiğiniz emektir. Siz elinizden geleni yapın. Olmazsa ya tekrar denersiniz veya "arkadaş elimden bu kadar geldi. Ben denedim olmadı." şeklinde olur ve vicdan azabı olmaz.

Laf yapmayı (ikna kabiliyeti) ve bilgisayarı seviyorsanız, yönetim bilişim sistemlerini tavsiye ederim.

Ailem Allah var cok destekliyorlar yukarıdaki konusmada acikladim durumumu hangi bölümü secersem seceyim kendimi yazilima yoneltmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı