Sagopa vs Ceza

80 ler ortası / sonundan itibaren süreci yaşamış, okul dönemlerimde kısmen de olsa müzikal kimliğimi ararken Run DMC, LL Cool J, Dj Jazzy Jeff gibi günümüzün RAP inin temel taşı isimleri dinlemiştim. Devam eden gelişim dönemlerinde Snap, C&C music factory, KLF, gibi bir çok ismi / grubu da takip ettim.

Ülkemizde yapılan RAP değil; Sago RAPçi değil, alakası bile yok.
Sago, Şiir söz okuyan biri en fazla. Araya arabesk nağmeli bir şeyler söylüyor. Ton bilgisi yok, detone, prozodi yok. Altyapı desen ayrı bir olay...
Memlekette müzikalite o kadar zayıf ki; normalde para etmeyecek işler bunlar ama adamı kral yapmışlar.

CEZA için aynılarını söyleyemem. Prozodiye / hecelemeye ve alt yapıya hakim, şarkı formunu bilen, müziği tasarlayacak bilgi ve tecrübeye sahip.

Sagopa müzikal olarak iyi. rap denilemez
ceza ise rap olarak ehh. ikiside hiphop kültürü değil
bana göre en iyi rapçi tabikide sansardır.
yeni nesilin ilham kaynağı, konusurken bile ritim tutması onun bu işe yıllarını, herşeyini verdiğinin göstergesidir.
hiphop olarak zaten kadıköy acil çıkışlı, selo gibi hiphop çocukları ile cıktı bu yola

ek olarak türk rapinin en iyi dissi olan 'paranı verdim' yazarı
gökyüzü, ağır roman, dum taka dum, bombalar hedef bulur, seremoni efendisi, 180km
24.şarjör albumu bile sagopadan büyüktür.

işimi yapmaya başladığım zaman dinlemenizi öneririm

Tabii ki de Sagopa Kajmer. Cezanın 2004 yılına kadar prodüksiyonu ve sözlerini Sagopa Kajmer yapmıştır söz, anlam ve enstrümantal olarak en iyisi. Edebiyat mezunu olduğunu herkes bilmez tartışılacak konu bile değildir.

İkiside birbirinden beter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karakter olarak ikisi de bence iyi değil ama müzik altyapı sözler vs. olarak Sagopa mukayese edilmez ceza ile. Cezanın Suspus, Yerli Plaka, Holocaust harici hit parçası adam akıllı yok Sago olmadan yaptığı. Sagopa bir sürü farklı şekilde hit parçalar yapabiliyor albümleri arasında çok fark var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…