Saha dolabı uzaklık ve hız sorunu

Modem değerleri önemli bu değerler kesin bir bilgi veremez. SNR'ye göre 100 Mbps kullanabilirsin.

Modem değerlerine göre 115Mbps destekliyor altyapım. Ama dediğim gibi güvenli hız 87Mbps olduğu için orada kalıyor.
Kablo değişimi yapılsa hızda artış olur mu?

Ve bu Telekom kapağı olabilir mi?
Üstündeki na neyi işaret ediyor?

Netspeed 75 üzeri hız vermediği için öyle. Fiber altyapı olan bir binada bile 75 MBps alabilirsin demekte. Millenicom 100 veriyor. Kablo yeni ise fazla bir değişim olacağını sanmıyorum. Görselde ki TT menhollerine benzemiyor.

Altyapım Türk Telekom sağlayıcı TürkNet, şimdi bu metre olayının bir önemi var mı? Yani santral uzaklığı kaç metreden itibaren sıkıntı çıkarabiliyor?

Teşekkürler. Yalnız kablo 10 yıla yaklaştı.
Saçma olan bir durum yok. Değerler normal.
Siz zaten isteniz bile 100 Mbps alamayacaksınız. Dslam kapasitesi doldukça kendini 88 Mbps'e kitleyecektir.

İsterseniz mesafeniz bir metre olsun. 88 üzerine çıkmayacaksınız.

CAT 5 veya CAT 6 kablo tavsiye ederim o zaman. CAT 5 100 Mbps VDSL 2 için yeterli olur. Ankastre kutusundan modeme kadar eksiz olması daha iyi olur.

İyi de ankastre kutuma yine 87Mbps gelecek. Yani ankastre kutu ile sokaktakinin arasındaki kablodan bahsediyorum.

Benim saha dolabıyla aramda 1800 metre var.
CAT 5 veya CAT 6 kablo tavsiye ederim o zaman. CAT 5 100 Mbps VDSL 2 için yeterli olur. Ankastre kutusundan modeme kadar eksiz olması daha iyi olur.

Nexans CAT 6 almalı bence en iyi o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…