Saha satış temsilciliği nasıldır?

EnesBeyy

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba bilgisayar programcılığı mezunuyum. Açıköğretimden yönetim bilişim sistemleri okumaya devam eden 20 yaşında bir gencim. Bilgisayar ve yazılım sektöründeki iş sıkıntısından dolayı iş bulmakta zorlanıyorum. Başvurduğum işlerde ya yeterli bulunmuyorum (zaten çok nadir ilanlarda tecrübesiz kişi aranıyor) ya da işin olduğu şehirde yaşamadığım için kabul alamıyorum. Bulunduğum şehirde de bilgisayar sektöründe iş olmadığı için yaklaşık 3 aydır iş bulamadım ve bu sektörden ümidimi kestim diyebilirim. Bana para kazandırabilecek diğer sektörlere yöneldim. Son zamanlarda saha satış temsilciliğine dair birçok ilan gördüm ve başvurmaya başladım. Bu sektörde çalışan, çalışmış veya çalışmakta olan arkadaşlar ücret, prim ve iş hakkında bilgilendirebilirse sevinirim.
Not: Genelde gördüğüm iş tanımı araç ile şehir içi veya şehir dışı satış yapmak, müşteri toplamak vb. primden bahsediyorlar ama tam olarak primin ne koşullarda alındığına dair bir yazı göremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce benzeri bir iş yapmıştım makine yağı pazarlıyordum ancak bende kâr payı bazında iş yapıyordum genelde pirim mantığında yapanlarda kota oluyor kotayı geçersen pirim almaya başlanıyor o sektör kim kimi koparırsa yordamıyla yürüyor iyi araştırmanı koparılan olmaman için tavsiye ederim.

Verebileceğin bir öneri var mı? Uzun süreli yapıp zamanla daha fazla kazabileceğim veya iyi miktarda kazanabileceğim bir iş midir? Yoksa iş bulana kadar yapabilirsin dediğin bir iş midir?

Kanka bu tamamen seninle alakalı pazarlama yeteneğin iyiyse bir süre sonra çalımana bile gerek kalmayabilir sadece çay içmeye falan gidiyor tanıdıklarım.

Bildiğin işportacılık bu yahu her şeye ne de güzel isim uyduruyorlar

Saha satışında müşteriyle yüz yüze iletişim kurmanız gerektiği için etkili iletişim ve ikna becerilerinizin güçlü olması önemli. Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası destek de işin önemli kısımlarından biridir. Bunun dışında, şehir içi veya şehir dışı çalışmanız ve yoğun yolculuklar yapmanız, işin zorluklarını artıran faktörler arasında. Ayrıca, hedeflerinizi tutturamadığınız durumlarda prim kazanamama riski de bulunur, bu yüzden işin stres seviyesi yüksek olabilir.

Öte yandan, saha satışının avantajları da yok değil. İyi bir performans gösterdiğinizde primlerden yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. İletişim, pazarlama ve müşteri ilişkileri gibi becerilerinizi geliştirme fırsatınız olur ve bu alanda yıllar içinde daha iyi pozisyonlara geçme şansınız artar. İş görüşmesine gittiğinizde, maaş ve prim politikalarını net bir şekilde öğrenmeniz önemli. Şirketin bu konuda ne kadar açık olduğunu ve primlerin ne kadar kazanabileceğinizi anlamanız, kararınızı verirken yardımcı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…