Sahibinden.com Param Güvende neden tercih edilmiyor?

Fury4kn

Decapat
Sahibinden.com'da bir ekran kartı arayışı içerisindeyim. Kendime göre kartlar buldum fakat satıcılara Param Güvende ile gönderim teklif ettiğimde olumsuz dönüşler alıyorum. 'Param Güvende' hizmetine karşı olan bu güvensizliğin sebebi nedir? Ve şehir dışından kart alırken buna benzer dolandırılma riskini ortadan kaldıracak hizmet vs. bulunuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen alıcıyı koruyor.
Alıcı, ürünü bozup geri gönderse satıcının yapabileceği bir şey yok. Kargo parası da cabası. Kendi adıma satıcı olarak tövbeliyim.

Ben şahsen 15-20 adet ürün sattım. Hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. Genelde kargolama yaparken cihazın çalıştığını ve paketleme kısımlarını her ihtimale karşı kayıt alıyordum. Ama dediğim gibi hiç sıkıntı yaşamadım ürün satarken. İnternette sıkıntı yaşayanlarda var tabiki.

Satıcı sağlam ürün gönderiyor,

Art niyetli bir alıcı içine limon koyup geri iade ettiğinde; malesef satıcı ortada limonu ile kalıyor.

İlgili platform yasal yollar açık, hakkınızı arayabilirsiniz demekle yetiniyor.

Özetlemek gerekirse...

Satıcı için sıkıntılı bir süreç oluşturduğu için.

Ben 3 tane ekran kartı sattım, bir sorun yaşamadım. Ona bakarsan adama havaleyi yapacaksın sonra engelleneceksin. Gelişmesi gereken bir sistem.

Alıcıyı koruyan bir sistem oldugu için satıcılar çok fazla Param Güvende ile satma taraftarı olmuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…