Sahibinden e-Devlet doğrulaması istiyor

aslavarolmadıki

Hectopat
Daha fazla  
Ben Sahibinden sitesine Casio Duro saat ilanı verdim. Alıcı Param Güvende ile almak istedi ben de kabul ettim ve ilanı almış olacak ki bana sahibinden SMS gönderdi satışı onayla diye. Onaylama aşamasında bir yerde e-Devlet'imi Sahibinden'e bağlamamı istiyor ancak 3. parti bir yazılıma e-Devlet'i bağlamak beni oldukça rahatsız etti.

Bununla ilgili internette ve bu forumda açılan konular hep araba veya ev satışı ile ilgili. Araba, ev satışında ilişkilendirilmesi gerekiyor... Şeklinde. Ancak ben saatimi satıyorum ve bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Şimdi merak ettiğim şu ki bu işlem ne kadar güvenli? Çünkü e-Devlet'e girişi dahi kendi uygulaması üzerinden yapıyor. İkinci olarak ise belli ki e-Devlet hesabımı bağladığımda satış yaptığımı devlet görebilecek, bu durumda bir vergi ödemem gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Evet satış yaparken artık e-Devlet girişi istiyorlar çoğu uygulama öyle zorunlu artık vergi ödemezsin kendini bireysel satıcı olarak göster al satcı gibi gösterme seçme.

Evet satış yaparken artık e-Devlet girişi istiyorlar çoğu uygulama öyle zorunlu artık vergi ödemezsin kendini bireysel satıcı olarak göster al satcı gibi gösterme seçme.
Vergiyi zaten satarken kestiği komisyon dan alıyorlar devlet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı