Sahibinden GeT güvenilir mi?

uksenk

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Xbox One'ımı Sahibinden GeT ile satmayi dusunuyorum. Alici buldum ama baska sehirde oldugun icin bu tarz bir sekilde alışveriş yapacağız. Ben satici olarak Xbox'i yolladiktan sonra alicinin parayi yollamamasi gibi bir durum olabilir mi?

Öncelikle GET satıcıyı değil alıcıyı koruyan bir sistem. Eğer alıcı ürünü kargodan alıp bunu beğenmedim, çalışmıyor vs. diye iade edebilir.

Sorunuza gelirsek; alıcı önce ödemeyi yapar, ancak alıcıdan "ürünü sağlam şekilde teslim aldım" onayı verilene kadar para size gönderilmez.
GET açarken kargolama süresi belirtmeniz istenir. 1 gün, 1-3 gün 1 hafta vs. gibi.
Sizden belirttiğiniz süre içerisinde alıcıya kargo etmeniz istenir. Gönderim sağlandıktan sonra 1 veya 2 hafta içerisinde alıcının olumlu veya olumsuz bir geri bildirim verilmesi beklenir. Eğer bildirim verilmez ise bu olumlu olarak varsayılır. Olumlu onay verilirse; ücret, GET komisyonu alınmış bir şekilde Sahibinden'e girdiğiniz banka hesabınıza havale edilir. (Komisyon miktarı ürün cinsine göre değişiklik gösterebilir.)

Son düzenleme:
Get param güvende vs hiçbir güvenli değil, sana sağlam ürün yolladık deyip bozuk ürün yollarlar iade istediğinde "bu yolladığım ürün değil" deyip iadeyi kabul etmezler. Veya tam tersi bir ürün satarsın adam bozuğuyla değiştirir sana "bu ürün bozuk kardeşim geri yolluyorum" deyip bozuk ürün gönderir.

He bir de param güvende sisteminde olumsuz sonuçlanan işlemler için bile komisyon alınıyor mesela 4000'e laptop aldın 500TL komisyon kesti iade ettiğinde komisyonu sana geri göndermiyorlar. Bu şekilde deneme yanılma yoluyla ticaret yaptığını düşün paso komisyon vereceksin sonunda elinde cihaz alacak para kalmayacak

Son düzenleme:
Kesinlikle güvenilir fakat şöyle bir durum var. Alıcı önce parayı öder para sahibinden.com da kalır sonra satıcı ürünü kargolar alıcı teslim alıp onay verince para hesabınıza aktarılır. Eğer alıcı isterse ürünü almaz iade eder. O zaman sıkıntı başlıyor. Kargo esnasında ürününüzün zarar görme ihtimali çok yüksek. Alıcı için sorun yok parası geri hesabına yatar. İyi düşünmek lazım

sahibinden get alıcıyı korur ama sahte sitelere inanmayın hocam şikayetvarda düşen çok

Yani urunu bana geri yollamadan para iadesi alamaz alıcı

Aynen seninde ürün iadesini kabul etmen lazım. Benim tavsiyem kargo esnasında zarar görme ihtimali olan ikinci el ürünlerin elden satılması.
Hocam cok iyi paketliyor kargo firmalari ekstra para oderseniz o sekilde yapacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…