Sahibinden GET olmadan satış yapmak

Nahz

Kilopat
Arkadaşlar bugün Sahibinden'e ilan koydum. Bir alıcı çıktı fakat kendisi farklı şehirde yaşıyor. Ürünü almak istiyor, kendisiyle konuştum. Alıcı önce GET olmadığı için ücreti gönderecek. Ardından ben kargoya vereceğim.

Ama şöyle bir sorum var, ben genel de bir sorun olmaması için elden ticaret yapmaktan yanayım. Yani alıcı ürüne bakıyor, sağlam olduğunu bildiği için alıyor. Aramızda da bir sorun olmuyor. Daha önce kargo ile gönderip ticaret yapmadım. Ödemeyi aldığımda kargoya versem bir sıkıntı yaşar mıyım?

Sattığınız ürüne cihaza vs. artık ne ise güveniyorsanız bence GET en mantıklısı oluyor. Bu zamanda pek yüz yüze gelmek isteyeceğim bir durum değil.

Bence GET ilanı çok daha iyi. Bilgisayar ürünlerinde %10 komisyon var sadece. Arkadaş ile anlaşıp o komisyonu pazarlık olarak sayarsanız iki tarafta mutlu olur. Alıcı alıyor ürünü bakıyor test ediyor "hmmm" diyor iyiyse alıyor kötüyse geri gönderiyor. Ama gönderirken iyi paketleyin eğer bir sıkıntı çıkarsa sizden sorumlu oluyor.

Bir de GET ilanı ile güven konusundaki problem çok daha azalıyor. Ben şahsen öneririm. Ve aslında GET ilanı bile bir satıcının dolandırıcı olduğunu anlamak için bir yöntem .

Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız, bu şekilde yaptığım bir çok alışverişim var. Alıcı kıllık yapmak istese bile siz ürünü önden almış olacaksınız.
İçiniz rahat etsin diye bir ufak tavsiyem, mümkünse parayı aldıktan sonra başka bir hesabınıza havale geçin, parayı aldığınız hesapta tutmayın.
Sattığınız ürüne cihaza vs. artık ne ise güveniyorsanız bence GET en mantıklısı oluyor. Bu zamanda pek yüz yüze gelmek isteyeceğim bir durum değil.

Alakası yok kesinlikle. GET sadece alıcı için iyi bir sistem. Satıcıyken kesinlikle bulaşmanızı tavsiye etmem. Esas GET ile sıkıntı yaşarsınız.

Eğer dolandırıcıysan tabii ki de bulaşmamalı. Eğer dolandırıcı değilsen niye bulaşmamalı ki? Normal bir şekilde davranıp iyi bir şekilde paketlersen ve hiçbir sıkıntı çıkmaz ise adamın eline geçince eğer bozulursa problem var.

Ayrıca; "GET ilanı bile bir satıcının dolandırıcı olduğunu anlamak için bir yöntem" demişsiniz. Kesinlikle değil.
Ne yazık ki bu işlerin içinde olmadığınız belli, herkesi sen ben gibi iyi niyetli sanıyorsunuz. Maalesef böyle işlemiyor.
Onlarca internet satışı olan birisiyim, tonlarca da referansım mevcut ancak kesinlikle GET satışı yapmıyorum. Dolandırıcı mı oldum ben şimdi?

Herkes iyi niyetli değil, neler gördüğümü bilseniz böyle konuşmazdınız buna da emin olun.

Basit bir örnek vereyim, siz satıcısınız, ben alıcı, GET ile sizden atıyorum GTX 970 satın aldım, siz bana tertemiz kartı yolladınız, kart bana geldi ben kötü niyetli biri olarak daha önce elimde olan aynı model bozuk GTX 970'i size gönderdim, ne hissedeceksiniz?

Ya da, bana Ryzen 5 2600 sattınız, elime ulaştı ama takmaya çalışırken pinlerini yamulttum suçu size attım bana bozuk geldi diyerekten, iade ettim. Ne yapacaksınız?

Haberiniz olsun, sahibinden bu konularda satıcının koşulsuz ve şartsız şekilde ne olursa olsun iade almasını istiyor ve her zaman alıcıdan taraf tutuyor.
Bana inanmıyorsanız internette araştırmak çok zor değil bu arada bunları, tonlarca konu ve şikayet mevcut satıcı tarafından.

GET düşündüm fakat komisyonu ve alıcının üç kağıtçılık yapma olasılığı geliyor aklıma. İçim rahat etmiyor. Eğer alıcı bir konuda kıllık yaparsa benim başım yanar. Sahibinden alıcıyı koruyor zaten. Bana kalsa elden vereceğim fakat yaşadığım şehirde pek alıcı bulamıyorum.

Satıcı benim fakat. Dediğiniz gibi Sahibinden alıcıyı koruyor, peki ya bir kıllık yaparsa?

Monitör satacağım, kargolayacağım gün önce çalıştığına dair videoya alıp ardından kargolasam bir sıkıntı yaşamam umarım.

Çalıştığına dair videoları çekin, monitörün kod ve seri numaralarını içeren etiketlerini de fotoğraflayın. Sonrasında adam aldıktan sonra, bunun burası böyleymiş derse bile elinizde kanıt olur, beni bağlamaz der geçersin hocam. Hayırlı olsun şimdiden.

Tamamdır, şimdi içim rahat etti. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…