Çözüldü Sahibinden para güvende ile alışveriş nasıl güvenli şekilde yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aliasdmkl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sahibinden Param Güvende ile bir telefon almak istiyordum fakat daha önce hiç buradan bir alışveriş yapmadım. Akşam da araştırma için Google'a yazınca Şikayetvar'daki Param Güvende'den dolandırılan arkadaşları gördüm ki bayağı sayıları fazla. Ödeme yapıldıktan sonra sipariş numarasını doğru girmediğiniz için gibi şeylerle tekrar ödeme alıyorlarmış hatta WhatsApp'tan müşteri hizmetleri mesaj atıyor vesaire. Anladığım kadarıyla bu olay Sahibinden ile alakalı değil ancak bu dolandırılma durumu nasıl oluyor bunu merak ediyorum. Ayrıyeten uygulamadan Param Güvende ile ödeme yapınca bu dolandırıcılar nasıl bizlere ulaşıyor? Sürekli Param Güvende ile alışveriş yapan veya daha önceden alım yapmış arkadaşlar sistem hakkında bilgi verebilirse sevinirim. Bir de son olarak sanal kartla alışveriş yaparsak para iadesi durumunda herhangi bir sorun yaşar mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sipariş numarası falan girmen gerekmiyor. Sadece satın al ve kargolanmasını bekle bu kadar.

Ancak dönen dolandırıcılıkların farkındayım, aktif olarak sahibinden dolap ve letgo kullandığım için hepsine denk geldim. Dolapda da ve letgoda da var sahibindende de var ama en az sahibinden de denk geldim. Sana ödeme yapman için url atıyorlar o url sahibindenin kopyası fake bir sayfa oluyor. Sen sahibinden'e ödeme yaptığını düşünürken dolandırıcıya ödeme yapıyorsun. Böyle durumlarda sahibiniden param güvende'nin yapabileceği hiç bir şey yok.

Sen sadece ödeme yaparken dikkat et sahibinden mobil uygulamasını kullan vaya sitesinden alıyorsan url'yi kontrol et.

Letgo'da şöyle oluyor: "ürünü sipariş vereceğim ancak satıcının mail adresini soruyor sistem" veya "tebrikler ürününüz satıldı lütfen mail adresinizi girin" diye mesaj atıyorlar. Sizde mail adresinizi gönderirseniz mailinize mail geliyor. Tebrikler ürününüz satıldı ödeme yapıldı ürün alıcıya ulaştıktan sonra para hesabınıza yatacaktır. Sizde ürünü dolandırıcıya kargoluyorsunuz ve bedavaya vermiş oluyorsunuz. Letgonun param güvende gibi bir hizmeti bile yok buna dikkat etmeyenler ürününü bedavaya yolluyor.

Dolapda şöyle oluyor: Alacağınız ürünün son fotoğrafında whatsapp iletişim no bırakıyorlar. İlanın fiyatını emsallerine göre uygun yazıyorlar. Uygulamadan mesaj yazmıyorlar, whatsapp'a gidiyorsun sende. Oradan da diyorlar ki ürünü biri daha istiyor o almazsa size haber veririm. Ben ürünü pttavm'ye atmıştım oradan başka müşteri yazdı şuan onunla konuşuyorum diyor. Sanada linkini atıyor. Sonra linke bi tıklıyorsun pttavm açılıyor ve o ürün orada daha da uyguna koyulmuş oluyor. Sende eğer diğer alıcı almazsa haber ver diyorsunuz. Oda almaktan vazgeçti siz sipariş verebilirsiniz diyor. pttavm'nin de böyle bir hizmeti yok normalde. Siz güvenli ödeme varmış gibi görünen fake siteye ödeme yaparsanız paranız uçuyor.

Hepsi kendi tecrübelerimdir. Bu şekilde çok kişiyi ifşa edip şikayet ettim ama bir sonuç çıkmıyor.
Sipariş numarası falan girmen gerekmiyor. Sadece satın al ve kargolanmasını bekle bu kadar.

Ancak dönen dolandırıcılıkların farkındayım, aktif olarak sahibinden dolap ve letgo kullandığım için hepsine denk geldim. Dolapda da ve letgoda da var sahibindende de var ama en az sahibinden de denk geldim. Sana ödeme yapman için url atıyorlar o url sahibindenin kopyası fake bir sayfa oluyor. Sen sahibinden'e ödeme yaptığını düşünürken dolandırıcıya ödeme yapıyorsun. Böyle durumlarda sahibiniden param güvende'nin yapabileceği hiç bir şey yok.

Sen sadece ödeme yaparken dikkat et sahibinden mobil uygulamasını kullan vaya sitesinden alıyorsan url'yi kontrol et.

Letgo'da şöyle oluyor: "ürünü sipariş vereceğim ancak satıcının mail adresini soruyor sistem" veya "tebrikler ürününüz satıldı lütfen mail adresinizi girin" diye mesaj atıyorlar. Sizde mail adresinizi gönderirseniz mailinize mail geliyor. Tebrikler ürününüz satıldı ödeme yapıldı ürün alıcıya ulaştıktan sonra para hesabınıza yatacaktır. Sizde ürünü dolandırıcıya kargoluyorsunuz ve bedavaya vermiş oluyorsunuz. Letgonun param güvende gibi bir hizmeti bile yok buna dikkat etmeyenler ürününü bedavaya yolluyor.

Dolapda şöyle oluyor: Alacağınız ürünün son fotoğrafında whatsapp iletişim no bırakıyorlar. İlanın fiyatını emsallerine göre uygun yazıyorlar. Uygulamadan mesaj yazmıyorlar, whatsapp'a gidiyorsun sende. Oradan da diyorlar ki ürünü biri daha istiyor o almazsa size haber veririm. Ben ürünü pttavm'ye atmıştım oradan başka müşteri yazdı şuan onunla konuşuyorum diyor. Sanada linkini atıyor. Sonra linke bi tıklıyorsun pttavm açılıyor ve o ürün orada daha da uyguna koyulmuş oluyor. Sende eğer diğer alıcı almazsa haber ver diyorsunuz. Oda almaktan vazgeçti siz sipariş verebilirsiniz diyor. pttavm'nin de böyle bir hizmeti yok normalde. Siz güvenli ödeme varmış gibi görünen fake siteye ödeme yaparsanız paranız uçuyor.

Hepsi kendi tecrübelerimdir. Bu şekilde çok kişiyi ifşa edip şikayet ettim ama bir sonuç çıkmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Ancak dönen dolandırıcılıkların farkındayım, aktif olarak sahibinden dolap ve Letgo kullandığım için hepsine denk geldim. Dolapda da ve Letgo'da da var Sahibinden'de de var ama en az sahibinden de denk geldim. Sana ödeme yapman için URL atıyorlar o URL sahibindenin kopyası fake bir sayfa oluyor. Sen Sahibinden'e ödeme yaptığını düşünürken dolandırıcıya ödeme yapıyorsun. Böyle durumlarda sahibiniden Param Güvende'nin yapabileceği hiçbir şey yok.

Sen sadece ödeme yaparken dikkat et sahibinden mobil uygulamasını kullan vaya sitesinden alıyorsan URL'yi kontrol et.

Letgo'da şöyle oluyor: "ürünü sipariş vereceğim ancak satıcının mail adresini soruyor sistem" veya "tebrikler ürününüz satıldı lütfen mail adresinizi girin" diye mesaj atıyorlar. Sizde mail adresinizi gönderirseniz mailinize mail geliyor. Tebrikler ürününüz satıldı ödeme yapıldı ürün alıcıya ulaştıktan sonra para hesabınıza yatacaktır. Sizde ürünü dolandırıcıya kargoluyorsunuz ve bedavaya vermiş oluyorsunuz. Letgo'nun Param Güvende gibi bir hizmeti bile yok buna dikkat etmeyenler ürününü bedavaya yolluyor.

Dolapda şöyle oluyor: Alacağınız ürünün son fotoğrafında WhatsApp iletişim no bırakıyorlar. İlanın fiyatını emsallerine göre uygun yazıyorlar. Uygulamadan mesaj yazmıyorlar, WhatsApp'a gidiyorsun sende. Oradan da diyorlar ki ürünü biri daha istiyor o almazsa size haber veririm. Ben ürünü PttAVM'ye atmıştım oradan başka müşteri yazdı şu an onunla konuşuyorum diyor. Sana da linkini atıyor. Sonra linke bir tıklıyorsun PttAVM açılıyor ve o ürün orada daha da uyguna koyulmuş oluyor. Sende eğer diğer alıcı almazsa haber ver diyorsunuz. Oda almaktan vazgeçti siz sipariş verebilirsiniz diyor. PttAVM'nin de böyle bir hizmeti yok normalde. Siz güvenli ödeme varmış gibi görünen fake siteye ödeme yaparsanız paranız uçuyor.

Çok teşekkür ederim hocam. Her şeyi detayıyla çok iyi anlatmışsınız çok yararlı oldu. Ufak bir sorum daha olacak ürünü uygulamadan satın aldık diyelim ancak satıcı kargoya vermekten vazgeçti veya bilerek bekletiyor. Ürün kargoya verilmeden iptal olursa bize dönecek iade ücretinde sahibindenin aldığı alıcı koruma ücreti de iade edilir mi, kargoya verilmeden direkt olarak iptal edildiği için.%12 olsa da büyük alışverişlerde bayağı bir kayıp olabiliyor bu yüzden sormak istedim.

Çok teşekkür ederim hocam. Her şeyi detayıyla çok iyi anlatmışsınız çok yararlı oldu. Ufak bir sorum daha olacak ürünü uygulamadan satın aldık diyelim ancak satıcı kargoya vermekten vazgeçti veya bilerek bekletiyor. Ürün kargoya verilmeden iptal olursa bize dönecek iade ücretinde sahibindenin aldığı alıcı koruma ücreti de iade edilir mi, kargoya verilmeden direkt olarak iptal edildiği için.%12 olsa da büyük alışverişlerde bayağı bir kayıp olabiliyor bu yüzden sormak istedim.
Alıcı kargoyu ona verilen süre içerisinde kargolamazsa veya siparişi iptal ederse size yatırdığınız para kesintisiz iade edilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı