Sahibinden Param Güvende dolandırılma sonrası ne yapılmalı?

Bugün bir ürün sattım ve ürünü paketlemesinden o anki durumuna kadar her şeyi videoya kaydettim. Üzerine kendi adıma bir güvenlik bandı dahi koyum :). Ürün satıcya ulaştıktan sonra beni dolandırmaya çalışması durumunda veya dolandırılma durumumda nelere başvurmalıyım? Başvurduktan sonra başvularım sonuçlanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bir ürün sattım ve ürünü paketlemesinden o anki durumuna kadar her şeyi videoya kaydettim. Üzerine kendi adıma bir güvenlik bandı dahi koyum :). Ürün satıcya ulaştıktan sonra beni dolandırmaya çalışması durumunda veya dolandırılma durumumda nelere başvurmalıyım? Başvurduktan sonra başvularım sonuçlanır mı?
Ne tür bir dolandırma, biraz daha açar mısınız konuyu?

Öncelikle video kaydını unut, bir anlamı yok. Kargocuya pekala içinde hıyar olan benzer bir paket de teslim edebilirsin videodan sonra.

Önce sarı siteye şikayet edersin sonra da karakola gidip suç duyurusunda bulunursun.
sonra da savcı davayı kabul etmez ve kalır gider, kargo ile 2.el alışveriş sakat iş arkadaşlar

Ne tür bir dolandırma, biraz daha açar mısınız konuyu?
Ürünün hasarlı geldiği veya belirtilen ürün gelmedi tarzı vb.

Öncelikle video kaydını unut, bir anlamı yok. Kargocuya pekala içinde hıyar olan benzer bir paket de teslim edebilirsin videodan sonra.

Önce sarı siteye şikayet edersin sonra da karakola gidip suç duyurusunda bulunursun.
Yolladığım ürün çizgi roman,kargoya verirken de videoya çekeceğim. Ürün paket içerisinde gözüküyor.

Yolladığım ürün çizgi roman,kargoya verirken de videoya çekeceğim. Ürün paket içerisinde gözüküyor.

Tek başına video kaydı böyle bir durumda kanıt yerine geçmez kavgayı ya da küfürü kayda almıyorsun. Sayfaları eksikti der, içi boştu der, dergi sahteydi der, içine hıyar koyar geri gönderir, ben gönderdim o parayı iade etmemek için yalan video çekmiş der. Kısaca birisi seni bu şekilde dolandırmak isterse ve işini de biliyorsa yıllarca süründüğünle kalırsın.

O yüzden ya nakiti önce gönderecek sen ürünü yollayacaksın ya da elden teslim edeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı