Sahibinden Param Güvende güvenilir mi?

Asil035

Centipat
Katılım
23 Haziran 2024
Mesajlar
322
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir tanesi yazdı laptop için 40k satacağım Param Güvende istedi WhatsApp'dan yazdı laptopun garantisi yok güvenilir mi?
 
Bir tanesi yazdı laptop için 40k satacağım Param Güvende istedi WhatsApp'dan yazdı laptopun garantisi yok güvenilir mi?
Daha düşük fiyatlar için güvenli ama bu miktarlarda alışverişler için çok güvenli diyemeyeceğim. Adamın hareketlerine göre vs. bir risk olup olmadığına siz karar vermelisiniz.
 
Bence elden teslim et yada bir tanıdığı felan varsa öyle teslim et. Param güvende seçeneğinde kargoya teslim ediliyor orda ne olacağı belli olmaz. Birde adama gitti diyelim kullandı beğenmedi tekrardan kargoya veriliyor orda kırılıp çizilmeyeceği belli değil adamın bedavadan kullandığıyla kalırsın. Gerek yok çok istiyorsa gelsin baksın test etsin beğenirse alsın ben bu şekilde satmıştım.
 
Param Güvende alan kişiyi koruyor daha çok. Laptopu bozdu diyelim veya içerisindeki parçaları aldı o zaman da elinizde kanıt yoksa yandınız.

Gönderecekseniz de kişinin profiline iyi bakın tip bile güvenilir olup olmadığını gösterir. Laptopun arka kapağını açıp video çekin ardından çalışırken çekin donanım kısımlarını vs de gösterin. Sorun yaşamamak adına kendi cihazını kaydetmeniz riski azaltır ama mümkünse elden satış yapın güvenilirlik kanıtınız var ise EFT-Havale sonrası kargolama da yapabilirsiniz ama herkes birbirine güvenmez.
 
PG ile bir şey alınabilir, ama şahsen bir şey satmam. Çünkü sürekli görüyoruz mağdur olanları. Az paralar da değil, 2-3 asgari ücrete satıyorsun.

Örneğin alıcı sistemden ödemeyi yaptı, sen de kargoladın. Kargoyu aldı ve 7 gün içerisinde iade hakkı oluyor. Bu süreçte laptopundan donanım çalabilirler veya laptop istediğim model değil veya bu bozuk diyerek iade edip sana tamamen alakasız laptop da gönderebilirler. Malesef bunun önünde engel bir durum yok. Sen kanıtlarını atsan bile sarı site "beni ilgilendirmez, savcılığa suç duyurusunda bulunun" diyecek. Dolayısıyla satıcı için tamamen güvenli bir satış sistemi değil. Yerinde olsam satmazdım.
 
PG ile çok şey aldım sattım, macbook pro'lar, oyun konsolları, ekipmanlar, oculus quest 2, monitörler, fotoğraf makineleri. Alırken yada satarken hiç mi sorun yaşamadım? Hiç sorun yaşamadım gerçekten en fazla gelen ürünü beğenmeyip iade ettiğim olmuştur. Sattığım ürünler arasından iade gelen hiç olmadı. Tabi bu kimsenin sorun yaşamayacağı anlamınada gelmez.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…