Sahibinden Param Güvende ile alınan sıfır ürün açıldığında iade edilir mi?

Cyborg626

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sahibindenden sıfır Meta Quest 3 almayı planlıyorum bildiğiniz üzere ölü piksel sorunu çok yaygın. Kutuyu açarsam ve sorunluysa iade sağlanır mı? Biliyorum satıcı mağdur olur ama ölü piksel varsa ben mağdur olmuş olacağım.

Bu arada yurt dışından alınan ürünler Türkiye'den gönderilerek değiştirilebiliyor mu? Bunu da sormuş olayım. Çok vergi çıkmıyorsa iadeye gerek kalmamış olur.

Param güvende ile koşulsuz iade hakkın var, iade edebilirsin.

Benim bildiğim 3 gün kuralı var ama eğer kutu açılırsa satıcı ürünü almama hakkına sahip olabilir o satıcıya bağlı ama isterseniz satıcıya sorun, ne olur ne olmaz.

Param güvende ile koşulsuz iade hakkın var, iade edebilirsin.
Adamın sattığı ürün sıfır, iade gelecek fakat açılmış ve ayıplı şekilde kim mağdur oluyor burada?

Mantıksız geliyor.

Adamın sattığı ürün sıfır, iade gelecek fakat açılmış ve ayıplı şekilde kim mağdur oluyor burada?

Mantıksız geliyor.
Yanlış anlatmışım. Sıfır geliyor. Ben açıyorum hatalı çıkıyor. Bu ihtimalde ne olur.

Yanlış anlatmışım. Sıfır geliyor. Ben açıyorum hatalı çıkıyor. Bu ihtimalde ne olur.
İkinci elden alma hocam o zaman. Faturasını da verir servise gönderirsin. Kendin sattığını ve sıfır sattığın ürün için iade geliyor fakat açılıp denenmiş bi şekilde. Buradaki zarar kime?

İkinci elden alma hocam o zaman. Faturasını da verir servise gönderirsin. Kendin sattığını ve sıfır sattığın ürün için iade geliyor fakat açılıp denenmiş bi şekilde. Buradaki zarar kime?
Şöyle düşün, sattığın şeyin ayıplı mal olma ihtimali var. Normal şirketler iade kabul etmeli. Ama satıcı, ben ölü piksel vb. durumlarda iade kabul etmiyorum diyorsa yapacak bir şey yok. Param güvende kurallarını tam bilmiyorum, Mantığıma göre gittim.

İkinci elden alma hocam o zaman. Faturasını da verir servise gönderirsin. Kendin sattığını ve sıfır sattığın ürün için iade geliyor fakat açılıp denenmiş bir şekilde. Buradaki zarar kime?

Zarar ona zaten. Sadece bozuk ürün çıkarsa niye kullanmaya devam edip ben mağdur olayım? Sonuçta hatalı bir ürünse ben almasam başka alacak kişi iade edecek. Ölü piksel kullanmadan bile şansa olabiliyor bildiğim kadarıyla. Özellikle Micro OLED ekranlarda.

Bu arada teknik desteğe gidince vergi kesmiyorsa gönderirim onunda sormuştum.

Bilgim olmadığı için cevaplamadım. Soruları okuyorum merak etmeyin.

Kullanmaya devam edin demedim servisi varsa türkiyede ve ürün türkiye ürünü ise servise yollarsınız iş biter. Karşı tarafı düşünmeden alışveriş yapıp ürünü açıp geri gönderen insanlara laf anlatmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…