Sahibinden Param Güvende ile satış yaparken nelere dikkat edilmei?

Hocam bence elden satın ya da adam ibanınıza parayı göndersin çünkü Param Güvende pek ilgilenmiyor mesela adam ürünü teslim aldı bozuk veya başka bir ürün gönderdiğinizi söyler ürünü alır size boş bir şekilde geri yollar ve para iadesini isteyebilir.

Param güvende ile satış yaparken kendini güvenceye aslında alamazsın. Alan kişinin insafına kalmış diyebilirim özellikle ekran kartını satıp sorun yaşayan çok kişi gördüm. Alan kişinin iade etme hakkı var. Sattığın ürüne bir zarar getirse, bir parçasını vs. çalsa mümkün değil ispat edemezsin sahibinden direkt onaylar iadeyi sonra paranın peşinde koşturursun. Bu kadar olumsuz şey anlattım ama ben 15'den fazla ürün sattım param güvende ile ve hepsi elektronik ürünlerdi hiç birinde sorun yaşamadım. Biraz şans işi anlayacağın sattığın kişinin kötü niyetli olmaması gerekiyor o yüzden sattığın kişiye dikkat etmelisin ya da EFT ile satış yapmalısın.

Hocam bence elden satın ya da adam ibanınıza parayı göndersin çünkü Param Güvende pek ilgilenmiyor mesela adam ürünü teslim aldı bozuk veya başka bir ürün gönderdiğinizi söyler ürünü alır size boş bir şekilde geri yollar ve para iadesini isteyebilir.
Arkadaşın dediği şeyi dolandırıcılar sıklıkla yapıyor. Bunun için sağlıklı bir iletişim şart. Ben de mesela "Param Güvende" ile satış yapmayan satıcılardan ürün bakmıyorum. Ben parayı gönderdikten sonra kargoyu yollamayabilir, bu yüzden ben önce adamın kargolamasını isterim ama onu da kim yapar?

Sağlıklı iletişim kurarak, aradaki güveni arttırırsan eğer param güvende ile ya da değil için rahat bir şekilde satarsın.

Elden satmaya çalış kargo işine girme çok fazla dolandırıcı var. Üstteki arkadaşlarda gerekli açıklamaları yapmış zaten.

Kartı hazırlarken mutlaka videoya çek. Kartın etiketleri varsa etiketlerini veya üzerinde bir iz falan varsa o kısımları göster. Eğer olur da satın alan kişi aynı model kartın bozuk halini gönderirse video ile bir kanıtın olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı