Bu arada kişisel olarak sizden video isteyen, bu gibi psikolojiyi zorlayan alıcı ve satıcılardan uzak durun bence. Şahsen çok fazla sayıda 2. el ürün sattım. Bakın en son mesela ekranı, kamerası bozulan Redmi note 10S telefonumu alan kişinin bana gösterdiği saçmalığı anlatayım. İlan başlığını "Redmi note 10S yedek parçaları" yazdım. İlanımın içerinde fotoğraf olarakta hangi parçaların olduğunu gösteren fotoğraf paylaştım. Hadi dedim görselden pek fazla anlamayan olabilir diye bir de yazılı olarak yazdım. Tam olarak hangi parçaların olduğuna dair yazdığım o yazıyı paylaşayım, ve sonra alıcı ile aramda ki diyaloğu...
"Komple anakart. Çalışıyor her şey, telefon açılıyor ama görüntü yok (ekran arızalı) video ben de var, alacak arkadaşa teyit etmek için göstereceğim. Üzerinde kalıcı IMEI vardır.
Anakart batarya&anakart arası flex kablo. Sarj soketi, hoparlor, hücresel çekim kablosu...Orjinal kutu ve sarj aleti (33W) vardır."
Bunun üzerine birisi beni aradı, ve "bana sadece anakart lazım, kaç TL olur olursa" dedi, ben de tek anakart satamam, tüm parçaları satarım, zaten anakartın kendisi 1.500 TL en düşük ki TR'de yok, ben hepsini size 1.000TL veririm, dedim. Ve sonra telefonun çalışır halde olduğunu gösteren video anlık olarak attım kamera açarak
)) Hani video vardı, ama bu arkadaş tripte olduğu için direkt canlı kameradan açtım ve gösterdim. Her neyse, kargoyu yaptım, kendisine ulaştıktan sonra bana WP üzerinden yazdı. "Kardeş sen bana ekranı göndermedin, ayrıca ekran flex kablosuda yok" dedi. Ben de kendisine "problem nedir" dedim. Adam pişmiş pişmiş konuşuyor. Kendisine dedim ki ilan pasif duruyor, siz ilana bakmadınız mı ne var ne yok diye, gözlerinizde problem mi var fotoğraf paylaştım, ekranın olmadığını göremediniz mi dedim. Kalktı bana "buna mı dikkat edeceğim, insanlık halidir gözümden kaçmış olabilir, siz bana her şeyi yollayacağım dediniz" dedi. Ben de dedim ki, pardon siz kimsiniz dedim, ilanda ne görünüyorsa ne yazılıyorsa o odur dedim. Siz bana gelip kendiniz için sadece anakart lazım onu almak istediğini söylediniz, ben de sadece anakart veremem tüm parçaları veririm dedim ilan için. Sonra benden ilana ait ekran görüntüsü istedi bu sefer xD Ben de gönderdim, hala utanmadan kemküm yapıyor. O yüzden iyi düşünün, Sahibinden sitesinde ki bu sistem sadece ve sadece alıcıyı koruyan bir sistemdir. Böyle kamera aç göster, aman bozuk mu değil mi, diye tuhaf tuhaf davranan insanlar çok var, ki bu tipler genelde kendileri kurnazlık yapar, bu yüzden mantıkla bakmazlar karşı tarafa, hep bir güvensizlikleri vardır. Halbu ki üyelik tarihim çok eski site de, 1000 TL için ben hesabımı mı riske atacağım
Hayır ürün çalışıyordu zaten gelip bana "bozuk" bile diyemedi, ama işte kurnaz ya daha ne kadar kar yapabilirim diye problem yaratmaya çalışıyorlar. O yüzden param güvende sistemini ben satıcı olarak asla tercih etmiyorum, bu gibi tiplerin alıcı olduğunu düşünsenize, potansiyelleri yüksek yani her şey yapabilirler, ben de uğraşamam yani.