Sahibinden sitesinden GET ile alışveriş

Kargo geldiğin de ürünü kontrol ediniz. Eğer ürün de hiçbir problem yok ise site üzerinden get'e onay veriyorsunuz. Sahibinden ise siz onay verdiğiniz de parayı satıcıya aktarmış oluyor.
Arkadaşlar GET yolu ile telefon almayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Telefon elime ulaşınca neleri kontrol etmeliyim? Yardımlarını bekliyorum.
Şöyle bir metin buldum sizin için;

Kargo Bana Ulaştıktan Sonra Ne Yapmalıyım?
Kargo elinize ulaştıktan sonra ürünün ilanda belirtildiği şekilde olup olmadığını kontrol edersiniz. Eğer ürünle ilgili herhangi bir problem söz konusu değilse, ürün onayı vererek ürün için ödemiş olduğunuz ve GeT hesabında tutulan ürün ücretinin belirli hizmet bedeli komisyonları kesildikten sonra satıcıya aktarılmasını onaylarsınız.
Eğer elinize geçen ürün, ilanda belirtilenden farklıysa, eksikse, istediğiniz gibi değilse ya da herhangi bir arızası varsa, onay erteleyerek satıcıyla iletişime geçip çözüm yollarını arayabilirsiniz. İptal ve iade süreçleriyle ilgili daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik uyarınca ürün elinize ulaştıktan sonra 7 gün içinde Satıcı’ya bildirimde bulunarak cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Alışverişinizi tamamladıktan sonra satıcı ile ilgili düşüncelerinizi diğer sahibinden.com kullanıcılarıyla paylaşabilir, vereceğiniz puanla satıcıları değerlendirebilirsiniz. Böylece paylaştığınız yorumlarla diğer alıcıları alışveriş sürecinde yönlendirebilir, fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken nokta kargo görevlisi yanınızdayken kontrol etmelisiniz. Diğer türlü paketi açılmış olduğundan VS iade kabul etmeyebilir bilginize.

Kargoda bir hasar gözükmüyorsa cep telefonunu elinize alın ve önce etrafına bakın. İlandaki ürün ile aynı ürün olduğundan emin olun, imei numaralarını kontrol edin(telefonun kutusunda, telefonun faturasında, telefonun arkasında ve *#06# yaptığınızda aynı numaraya ulaşmanız gerekiyor), ekranda jelatin vb. varsa sökün ve aynı model telefondan bulmaya çalışın, 2 telefonun da ekranını güzelce silin ve ikisine de bakın, ekranda renk farklılıkları yok ise ekran muhtemelen orijinaldir. Telefonun vidalarında tornavida izi var mı diye kontrol edin, kasada açıklık veya açılma belirtisi var mı diye bakın ve en önemlisi her telefonda farklı kısımlarda bulunan sıvı teması bantları ne durumda ona bakın(turnusol kağıdı gibi bir şey), eğer rengi kırmızı veya kızarık ise o telefonu direkt geri gönderin ve keyfi iade deyin hiç uğraşmayın, kızarıklık veya kırmızı olması cihazın o noktadan sıvı aldığını gösterir ve kolay kolay ıslanacak kısımlar değildir buralar. Sonra telefonu açıp tüm fonksiyonlarını kontrol edin, çalışmayan bir fonksiyon yok ise bu kısımdan sonra içiniz kısmen rahat edebilir, GET ilanına hemen onay vermeyin, hatta koruma süresini uzatın bile, alıcı hemen onaylamanızı istese bile kabul etmeyin ne çıkacağı belli olmaz. Ek olarak tanıdığınız iyi bir telefon tamircisi var ise ona da götürebilirsiniz, hatta tanımak zorunda da değilsiniz rica edin, durumu izah edin ve gösterin. Özellikle ekran gibi değişen parçaları kendileri kolaylıkla anlar. Şimdiden hayırlı olsun diyorum, güle güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı