Sahibinden üzerinden 2. el tablet alınır mı?

Alphorium

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EVGA RTX 3060 TI
Adata Xpg 8gb Ddr4 3200mhz Gaming Soğutuculu Cl16 Bellek (2 TANE)
ASUS B450M K-II
AMD RYZEN 3600X 3.6 GHZ
Merhaba arkadaşlar,

Sizlerin görüşünü almak istediğim bir konu var. Sarı site (sahibinden.com tarzı) üzerinden 11.500 TL'ye satılan bir ikinci el tablet (modeli yazıyor ama tam olarak belirtmeyeyim şimdilik) buldum.

İlandaki fotoğraflar internetten alınmış stok görsellerdi. Açıklamada sadece model ve “fatura mevcut” yazıyordu. Ben de WhatsApp üzerinden satıcıya ulaştım, gerçek fotoğraflarını istedim. Cihazın fotoğrafları gönderildi ve dış görünüşü gerçekten sıfır gibiydi.

Şüphelerim şu noktada başladı:
Faturasını da istedim ve yaklaşık 1 saat sonra bana bir e-fatura gönderdi. Ancak faturada birçok bilgi sansürlenmişti (isim, vergi no, vs.). QR kodunu okuttum, ödenecek tutar 23.000 + 5.000 TL(Galaxy Buds Pro 3) = 28.000 TL olarak çıktı. Satıcının bana sattığı fiyat ise 11.500 TL.

Fatura üstündeki firma adresini kontrol ettim, gerçekten var olan bir cep telefonu dükkânına ait gözüküyor. Fakat bu faturanın sahte olabileceğinden şüpheleniyorum. Bir arkadaşım da "bu fatura çok büyük ihtimalle sahte veya başka bir cihaza ait." dedi.

Şimdi ben hafta sonu satıcının olduğu şehre gidip cihazı yerinde görmeyi düşünüyorum. Ama yine de aklımda şu sorular var:

• Gerçekten fatura sahte olabilir mi?
  • Eğer cihazda fiziksel olarak hiçbir sorun yoksa, ve çalışan bir tabletse, bu fiyata almak mantıklı mı?
  • Cihaz çalıntıysa IMEI'den ya da başka şekilde başıma iş açar mı?

Görüşlerinize gerçekten çok ihtiyacım var.
Böyle bir alışverişe girer miydiniz? Özellikle de bu fiyat farkı ve şüpheli fatura durumu varken...
Şimdiden teşekkür ederim.

Faturada 2 kalem ürün var yani ikisinin toplamı 20bin küsür. Sadece tablet 15-16bin filandır.

İkinci elde de 11.5 a satması makul bir fiyat. Ben şüphe arz eden bir durum göremedim.

Gidip incelerdim, temizse alırdım.

Kapalı kutu olduğu için kredi kartıyla taksitli alıp nakite çevirmek için veya gider gösterip ufak bir kazanç sağlamak için böyle bir şey denemiş olabilirler. Benim merak ettiğim sıfırı zaten aynı fiyattayken neden 2.el bakıyorsunuz?

Linkini attığın fe, konu sahibinin alacağı fe+.

Garantisi devam ürünü satarken bende bilgilerimi PDF düzenleme programı ile silip öyle satıyorum, sattığım kişiye bir sorun olursa benle iletişim kurmasını söylüyorum. Bu attığın fatura da iki farklı ürün var o yüzden fiyat yüksek, tableti satan adamda sonuçta fatura ile başkasından alıp satıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…