Sahibinden üzerinden dolandırıldım mı?

whatsername21

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar bugün sahibinden üzerinden bir alışveriş gerçekleştirdim. Satıcı şehir dışında olduğu için havale yaptıktan sonra kargolayacağı şeklinde anlaştık. Aldığım ürün piyasanın 1000 lira kadar altına satılıyordu, satıcıyla konuştuğumda üründe hiçbir sorun olmadığını hastası olduğunu ve bu nedenle acil paraya ihtiyacı olduğu için ucuza sattığını söyledi ve bunun üzerine anlaştık. Ben adama parayı gönderdim o da kargolayacağını söyledi, daha sonra bir süre boyunca ne yazdığım mesajlara geri döndü ne de telefonlarımı açtı, daha sonra telefonu açıp bana 15 dakika önce kargoya verdim dedi. Fakat bana ne bir mesaj ne de mail vs hiçbir şey gelmedi bana kargo geleceğine dair, normalde bir kargo gönderildiğinde adınıza SMS geliyor diye biliyorum. Adama bana mesaj vs gelmediğini kargo kodunu atması gerektiğini söyledim, o da hemen yazıyorum size kodu dedi ve telefonu kapattı. Aradan saatler geçti ne telefonumu açıyor ne de yazdığım mesajlara dönüyor, WhatsApp üzerinden konuştuk adamla, Online olmasına rağmen bana yanıt vermiyor. Hastasıyla ilgilendiği için meşgul ve yoğun olduğunu söyledi fakat bana hiçbir şekilde bilgilendirme yapmıyor konuyla ilgili. Sizce ne yapmalıyım? Adama gönderdiğim dekontta aldığım ürünün en ufak ayrıntısına kadar yazdım ne olduğunu, adamla aramızda geçen konuşmalar da mevcut. Sizce adam cidden dediği gibi meşgul müdür yoksa şikayette mi bulunayım?

Hastası olduğuna dair kanıt iste.

Bankaya ters ibraz yap paranı al. Soran olursa da yanlış gönderdim de. Adam %80 dolandırıcı. Ters ibraz yapmaman için zaman aşımı oluşturmaya çalışıyor

Hangi kargoyla göndermiş onu sor. Söylediği kargo şirketini arayıp adına kargo olup olmadığını araştır. İçin rahat olsun eğer adam seni dolandırdıysa git sibersuçlarla mücadele bürosuna başvur.

Bankaya ters ibraz yap paranı al. Soran olursa da yanlış gönderdim de. Adam %80 dolandırıcı. Ters ibraz yapmaman için zaman aşımı oluşturmaya çalışıyor.

Havale yaptım diyor. Para çoktan adamın cebindedir.

Bence gerçekte olmayan bir şey için ödeme yapmış olabilirsin. Özellikle sarı siteden alışveriş yapıyorsan bunu göz önünde bulundurman gerekir.

Benim bildiğim ters ibraz yaptığında çekilmişse bakiye eksiye düşüyor. Hala yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…