Sahibinden üzerinden dolandırıldım

Sen karakola gideceksin siber suçlar kısmına anlatacaksın durumu onlar o adamın IP'sinden bulur.

Sahibinden ile iletişime geç adamın bir IP adresi ya da e postası telefon numarsı falan vardır ya da telefonu engelledi diyorsun telefon numarasını ver dava açılsın.

Başka bir telefon numarasından adam mesaj atmayı deneyebilirsin hukuki yollara başvuracağın hakkında.
 


Sahibinden bana ürünün onun oldugunu söylüyor IP'sini öğrensem ne olacak ki.
 
Mesaj atmasına gerek yok hocam adama şok yaşatması lazım ben olsam öyle yapardım ne uğraşacağım ona ağız eğmekle zaten eğer yazarsa telefonu elden çıkarmış bile olur herif yani satar ama yine yakalanır orası ayrı.

Sahibinden bana ürünün onun oldugunu söylüyor IP'sini öğrensem ne olacak ki.
İP adresini öğrensem ne mi olacak dalga mı geçiyorsunuz hocam her şeyi yaparsınız yemek sepeti kuryelerini bile toplatırsın kapısında en basit örnek bu.
 

Minareyi çalan kılıfını uydurur illaki almıştır önlemini ha bulunur mu gene bir şekilde açık verip bulunurda bunu yapan kişi zaten sabıkası olan biridir bu ülkede kanunların ona pek bir şey yapmayacağını da biliyordur gene arkadaş elinden geleni yapsın ama sıkıntılı işler.
 

Hocam o anlamda demedim ürünü elinden alabilir miyim veya cezasını yasal bir sekilde ceker mi?
 
Bu devirde istediğini yapsın karşıdaki herif bence yine açık verir dediğiniz gibi zaten böyleleri peynir ekmekle akıllarını yedikleri için böyle yollara başvuruyorlar az zeki olsalar milyoner olurlar sabıkası vardır yoktur bilemeyiz genelde aksiyon arıyor böyleleri.

Hocam o anlamda demedim ürünü elinden alabilir miyim veya cezasını yasal bir sekilde ceker mi?
Tabi tabi yani inine kadar girersin herifin polislere beraber gidip telefonu alamasanda tazminat gibi yollar var mislini alırsın böyle bir akrabam vardı oda dolandırılmıştı ben kurtarmıştım onuda bu şekilde benim akrabam 5 bine iPhone 8 alacaktı param güvende ile ama alamadı ve telefon numarasından bulduk herifi akrabam tazminat davası ile 20 bin gibi bir para aldı adamdan öyle diyeyim hocam.
 
Hocam o anlamda demedim ürünü elinden alabilir miyim veya cezasını yasal bir sekilde ceker mi?

Yapacağınız şey konuşma kayıtlarını alarak bu şekilde takas olarak anlaştığınız konuşmaların kayıtlarını alarak savcılığa suç duyurusunda bulunmak. Sahibinden size IP adresi vermiyebilir kişilerin korunumu kanunundan dolayı ama savcılık isterse onlara vermek zorunda kalır. Bu şekilde süreci başlatırsınız. IP adresinden bir şey çıkar çıkmaz artık onu süreç gösterir.
 

Bensundan korkuyorum sahibinden bana ürünü onayladıgı icin artık onun oldugunu söylüyor müsteri hizmetleri tazminat davası acsam sonuç alabilir miyim yani mesajlasmada sadece ürün bilgisi ilan düzenle al var sonrası yok.
 

Hocam siz daha safsınız sanki, açık hat ve VDS diye bir şey var bilmiyorsanız.
 

Siz adamla nerede konuştunuz anlaştınız site üzerindeki mesajlardan değil mi? Onları kanıt göstererek hareket edeceksiniz müşteri hizmetleri sonuca bakar siz ürünü göndermişsiniz o almış o yüzden artık savcılık üzerinden hareket etmeniz lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…