Sahibinden'de IBAN olmadan GET ile satış yapmak

Ahmet5550

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sahibinden'de GET ile bilgisayar parçası koydum ve birisi benden RAM almış fakat ben kişinin kargo adresine bakmak isteyince benden IBAN numarası istedi. 17 yaşındayım ve sadece tosla, Papara ve ininal kartım var. Bildiğim kadarıyla üçüne de IBAN yoluyla sadece kendi adına kayıtlı banka hesabından para aktarılıyor. Annemin IBAN numarasını girerim diye düşündüğümde de, sadece kendi adıma kayıtlı hesap IBAN'ı giriliyormuş. Sonradan annemin adına sahibinden hesabı açıp ilan koysam diye düşündüm fakat bir ürünü almış bir kişi. Ne yapacağımı bilemedim. Bildiğim kadarıyla İş Bankası'nın 18 yaş altı için hesap açma olanağı var. Bunun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Hesabı şubeye gitmeden evden açabilirsek çok iyi olurdu çünkü annem çalışıyor ve şubeye gidemeyiz. Bir de diyelim gittik ve açtık hesabı, IBAN ile herhangi bir kişi para aktarabiliyor mu? Bana en kolay annemin adına hesap açmak gibi geldi ama alan kişinin ödemesini geri nasıl iade ettirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendine ait bir banka hesabı açman lazım. 18 yaşından küçük olduğun için annen veya babanla bankaya gitmen gerekiyor. O kişinin parasını iade ettirmekle uğraşma sen ürünü kargolamadığında kendi kendine iade olur. Annenin adına hesap aç ve ürünü tekrar sat.

Benim bildiğim Papara'ya dışarıdan para atabiliyorsun. Sadece açıklamaya adını yazması gerek.
1605599904735.png

Maalesef olmuyor.
Kendine ait bir banka hesabı açman lazım. 18 yaşından küçük olduğun için annen veya babanla bankaya gitmen gerekiyor. O kişinin parasını iade ettirmekle uğraşma sen ürünü kargolamadığında kendi kendine iade olur. Annenin adına hesap aç ve ürünü tekrar sat.
Kendi iade olursa sıkıntı yok. Annemin hesabından satarım.
Papara ve Ininal'de kesinti çok olur, abin, ablan ya da ailenden birine söyle onların kartına atsın.
Kendi adıma olan hesaba atılması gerekiyor. Zaten öyle olsa annemin IBAN'ı verip meseleyi çözeceğim.
İninal'e gönderiliyor muhtemelen. Adamalar sadece kendi hesabından gönderebilirsin diye bir not düşmemişler.
Gönderiliyor fakat belirli bir IBAN var oraya yatırılıyor ve açıklama kısmına kart numarası yazılıyor ama benim kart numaramı yazabileceğim bir yer yok.
1605600203111.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı