Sahibinden'de Param Güvende ile satış nasıl işliyor?

XaresL

Hectopat
Daha fazla  
İlandaki mouseuma Param Güvende teklifi geldi zamanında alım yaptım fakat satış yapmadım ilanda da Param Güvende'yi açmıştım. Alıma dair biliyorum ama satışta ne oluyor? Adam alır almaz ekranıma ne çıkıyor mesela? Madde madde sıralarsanız sevinirim.

İlandaki mouseuma Param Güvende teklifi geldi zamanında alım yaptım fakat satış yapmadım ilanda da Param Güvende'yi açmıştım. Alıma dair biliyorum ama satışta ne oluyor? Adam alır almaz ekranıma ne çıkıyor mesela? Madde madde sıralarsanız sevinirim.
Ürünü onaylaman, IBAN bilgini girmen ve kargo şirketi olarak PTT ya da Yurtiçi Kargo'yu seçmen gerekiyor. Sonrasında sana bir kargo kodu veriliyor ve bu kodla ürünü kargoluyorsun. Ardından kargonun alıcıya ulaşmasını bekliyorsun. Ürün alıcıya ulaştığında, alıcının ürünü onaylaması için 1-2 günü oluyor. Onaylarsa, ödeme sana geçiyor. Ancak onaylamaz ya da iade ederse, ürünü sana nasıl geri göndereceği belirsiz.

Son düzenleme:
Hocam satış işlemi yapıldıktan sonra uygulama size bildirim geliyor ve bir kargo kodu veriyor siz de Yurtiçi veya PTT Kargo'ya gidip ürünü o kod ile kargoluyorsunuz. Adres falan vermeniz gerekmiyor, sadece kodu verin yeterli. Sonra da uygulamaya girdiğiniz IBAN'a para geliyor alıcı ürünü teslim alıp onaylayınca.

Bu arada Param Güvende sistemini önermiyorum. Çünkü hem alıcıdan ve satıcıdan yüklü komisyon kesiyor hem de alıcının koşulsuz iade hakkı var, boş kutu gönderse bile iadesini sistem otomatik olarak kabul ediyor. Yani kısacası alıcı için oldukça güvenli ancak satıcı için hiç mantıklı ve güvenli değil.

Aldığı anda önce siparişi onaylıyorsun, sonra IBAN numarası eklediğin bir ekran geliyor. Oraya IBAN numaranı yazdıktan sonra site sana bir kod veriyor. O kod ile Yurtiçi Kargo'ya gidip ürünü kargoluyorsun. Sahibinden kodu ile kargo göndereceğini söyleyip sadece kodu verip göndermen yeterli oluyor. Ürün karşı tarafa ulaştığında ise onaylamak için 1-2 günü oluyor. Onayı verdikten 1-2 gün sonra da para hesabına geçiyor.

Genel olarak diyorum teşekkür ederim hepinize anladığım kadarıyla bana kod geliyor gidiyorum yurt içi ne sahibinden kodu ile kargo yollayacağım diyorum kargo kodunu adama söylüyorum ve işlem bitiyor mu benden T.C. vs istiyor mu?

Mümkün olduğu sürece elden alım/satım yapın. Ürünü alıp farklı bir ürünle gönderenler çok fazla oluyor.

Adam ciddi aldığı zamanda iade etmez.

Genel olarak diyorum teşekkür ederim hepinize anladığım kadarıyla bana kod geliyor gidiyorum yurt içi ne sahibinden kodu ile kargo yollayacağım diyorum kargo kodunu adama söylüyorum ve işlem bitiyor mu benden T.C. Vs istiyor mu?
Evet, TC kimlik bilgilerini girmen gerekli.

Hocam satış işlemi yapıldıktan sonra uygulama size bildirim geliyor ve bir kargo kodu veriyor siz de yurt içi veya PTT Kargo'ya gidip ürünü o kod ile kargoluyorsunuz. Adres falan vermeniz gerekmiyor, sadece kodu verin yeterli. Sonra da uygulamaya girdiğiniz IBAN'a para geliyor alıcı ürünü teslim alıp onaylayınca.

Bu arada Param Güvende sistemini önermiyorum. Çünkü hem alıcıdan ve satıcıdan yüklü komisyon kesiyor hem de alıcının koşulsuz iade hakkı var, boş kutu gönderse bile iadesini sistem otomatik olarak kabul ediyor. Yani kısacası alıcı için oldukça güvenli ancak satıcı için hiç mantıklı ve güvenli değil.

Hangi platformdan yapabilirim satışı o zaman.

Evet, T.C. kimlik bilgilerini girmen gerekli.

Oradayken mi sahibinden uygulamasındamı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı