Hocam son durum nedir aldınız mı veya güvenilirmiymiş?
Hocam öncelikle geç dönüyorum kusura bakmayın.
Henüz alışveriş yapmadım. %100 güvenlidir diyemeyiz ama ben pek bir sorun görmüyorum. Ürünler yurt dışı muhtemelen, SimCube ve Simagic de satıyorlar artık.
Hala bir direksiyon seti istiyorum ama artık bu kadar para dökmek istiyor muyum emin değilim.
R5'e zaten diyecek yok ve çok ucuza denk geliyor. Kabaca hesapla;R5 Bundle+Debriyaj+Fren Geliştirme Kiti 31k, Ortombo Stand 7.4k, Thrustmaster TH8S 4.4k. Toplam fiyat 42k civarı tutacak Standı saklama kolaylığı ve daha sonra kokpite çevrilebilir olduğu için istiyorum. TH8S yerine de EBay viteslerden de alınabilir. Bir süredir bakmadım ama onlar da en son 2k civarı idi.
Yani 34k~ civarına da iyi bir setup çıkarılabilir.
Dediğim gibi artık R5'ten emin değilim. Şu an kafamdaki ihtimaller sıfır veya ikinci el olmak üzere G29 ile T300. Başka seçenekler de çıkıyor araştırma yaptıkça. En son bulduğum 2 ilan şöyle:
Fanatec CSL Elite+PS4(detaylarını bilmiyorum yalnızca PS4 olarak belirtilmiş) 22k. Satıcı yabancı isimli, seyahat edeceği için satmak istiyormuş. Direksiyonun simidi pek iyi durumda değildi. PS4 hakkında zaten detay yok.
T300 Ferrari Alcantara Edition+T500RS Simidi+Thrustmaster F1 Wheel Add-on(2013 Ferrari F138 replikası, ekranlı model değil)+TH8A 26.5k. Ürünler temiz duruyordu ama T300 Ferrari simidinde alyan yerine vida vardı. Muhtemelen sökerken alyanları erittiler sonra vida attılar. Bu durum çok hoşuma gitmedi ama yazdığım ihtimal doğru ise sorun değil.
Hesabını yapmaya bile gerek yok bana kalırsa iki sette ilandaki gibi sorunsuzsa sudan ucuz. Tabi Fanatec Muğla diğeri Adana'da.
Bunlar dışında T300RS GT'ler ortalama 16k, G29 ve shiftler ise 10-12k civarı. İkinci el direksiyon setlerinde en sevdiğim olay bazı ilanlar resmen sıfır oluyor. Çoğu G29 ilanının jelatinleri üstünde.
Başka sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım. Herhangi alışveriş yaparsam zaten konuyu güncelleyeceğim