Sahibinden üzerinde en güvenli alışveriş görüşerek yüz yüze yapılan alışveriştir. Tabi dikkatli olup saçma sapan yerlerde buluşmamak ve tek gitmemek kaydıyla. Gerçi benim tek giderek Surface Tablet satmışlığım var adam yakın bir şehirdeydi gelmek istedi tamam dedim buluştuk birer kahve içtik cihazı inceledi EFT yi geçti cihazı aldı gitti. AVM'de buluştuk mesela nedir yani ne yapacak elimden kapıp kaçacak mı? Zaten buluşup görüşmeye karar vermeden önce karşılıklı telefonlar alınıp verilmeli, gerekirse görüntülü görüşülür adamın soruları varsa onları baştan netleştirirsin ki boşu boşuna buluşulmasın. Cihazın eksikleri kusurları varsa onları da net olarak söylersin her iki tarafta ok ise (fiyatta buluşmadan önce netleştirilmeli) güven tesis edildiyse buluşur verirsin cihazını, paranı da elden değil EFT ile alırsın bu kadar.
Benim şahsen aktif olarak kullandığım 3 tane hattım var.
Pazarlık yapmamasının sebebi belki diğer ürünlerden daha ucuza görmüş olabilir sizin ürününüzü.
Kendisine hemen dolandırıcı demek yerine küçük bir test yapabilirsiniz.
İl ve ilçeler farklı olduğundan elden teslim olanağı yok ise tanıdık kullanarak cihazı aldırabilir.
GET istenmiyor ve tanıdıkta yoksa önceden konuşursunuz telefonda ve daha sonrasında kargo firmasına gitmeden önce yada orada ürünü paketlersiniz son aşamada alıcıyı görüntülü ararsınız.
Ürünün ücret gönderimi gözünüzün önünde yapıldığında ise kargo firmasında sizde ürünü teslim edip onayı verirsiniz ve görüntülü görüşmeyi sonlandırıp oradan ayrılırsınız.
Bu şekilde ürün satmışlığımda vardır. Eğer bunu kabul etmezse o zaman art niyet aranabilir.
@Salih7158 alıcıya şunu yaz kabul ederse gerçektir etmezse ve cevap vermezse daha da uzatan olmaz konuyu. "Benimde işim oraya düşüyor anlaşalım o gün vereyim size ben." Caymaya çalışırsa anlaşılır zaten. Denemeni öneririm.
@Salih7158 alıcıya şunu yaz kabul ederse gerçektir etmezse ve cevap vermezse daha da uzatan olmaz konuyu. "Benimde işim oraya düşüyor anlaşalım o gün vereyim size ben." Caymaya çalışırsa anlaşılır zaten. Denemeni öneririm.
Tamam da ben olsam hem ben geliyorum oraya deyip sonra cayan adama niye güveneyim? Yani karşı tarafı güvenilir mi diye test ederken kendimizi güvensiz göstermek ne kadar doğru? Ben olsam dalgamı geçiyorsun kardeşim der engellerim ondan sonra.
Hocam arkadaşın aslında hiçbir şeye cevabı yok o yüzden cevabı olanlara çamur atmayı seviyor.
Bu arada bu gereksiz şahsı (amadeus denen şahsı) engelliyorum mesajlarını görmemek beni ferahlatacak boş adamlarla işimiz yok trollüyor ortamı tek derdi o
Tamam da ben olsam hem ben geliyorum oraya deyip sonra cayan adama niye güveneyim? Yani karşı tarafı güvenilir mi diye test ederken kendimizi güvensiz göstermek ne kadar doğru? Ben olsam dalgamı geçiyorsun kardeşim der engellerim ondan sonra.
Nedenini açıklamak çokta zor değil baştan ne düşündüğünü anlatır. Adam da hak verir az buçuk piyasayı ya da bulunduğumuz durumları biliyorsa. Sen ona güvenmeyip ürün teslim edeceğine ona sana güvenmesin. Sonunda kazıklanan sen olmazsın. Adama kesinlikle dolandırıcı gözüyle bakmasam da bunlar da bilindik numaralar ben şüphelenirdim yani.
Hocam arkadaşın aslında hiçbir şeye cevabı yok o yüzden cevabı olanlara çamur atmayı seviyor.
Bu arada bu gereksiz şahsı (amadeus denen şahsı) engelliyorum mesajlarını görmemek beni ferahlatacak boş adamlarla işimiz yok trollüyor ortamı tek derdi o