Karşı tarafın niyeti çok önemli. Eğer ki sert bir şekilde söylüyorsa, dozunda alttan alarak takasın olmayacağını söylersiniz. Eğer tatlı dille söylüyorsa, en kötü bir çay ısmarlarsınız, takasın olmayacağını söyleyip gönderirsiniz.
Şimdi karşı tarafın ne niyetli olduğunu anlamak lazım. Eğer ki agresif ve kaba kuvvet kullanmaya yönelik konuşuyorsa başka, normal bir şekilde takas yaparız diye diretiyorsa başka. Karşıdaki kişi tam olarak hangisi?
Karşı tarafın niyeti çok önemli. Eğer ki sert bir şekilde söylüyorsa, dozunda alttan alarak takasın olmayacağını söylersiniz. Eğer tatlı dille söylüyorsa, en kötü bir çay ısmarlarsınız, takasın olmayacağını söyleyip gönderirsiniz.
Pek iyi niyetli biri gibi değildi insan yüzünden bile az çok anlaşılıyor zaten. Kaç kere anlattım alttan aldım sonuç buydu hala geleyeceğim edeceğim diyordu.
Daireyi falan sordu sigara teklif etti ben zaten orada direkt anladım serseri olduğunu. Ama tabii ki söylemedim.
Pek iyi niyetli biri gibi değildi insan yüzünden bile az çok anlaşılıyor zaten. Kaç kere anlattım alttan aldım sonuç buydu hala geleyeceğim edeceğim diyordu.
Sigara teklif etmesinden kötü niyetli olduğu çok anlaşılamaz aslında. Dediğim gibi benim tavsiyem, eğer ki gelirse dozunda alttan alarak göndermeye çalışmanız. Eğer ki laftan anlamıyorsa artık ya sert çıkarsınız ya da polis ararsınız. Polis yoluna giderseniz zaten muhtemelen polisi aramadan sorun çözülür.
Sigara teklif etmesinden kötü niyetli olduğu çok anlaşılamaz aslında. Dediğim gibi benim tavsiyem, eğer ki gelirse dozunda alttan alarak göndermeye çalışmanız. Eğer ki laftan anlamıyorsa artık ya sert çıkarsınız ya da polis ararsınız. Polis yoluna giderseniz zaten muhtemelen polisi aramadan sorun çözülür.
Benim ilk mesajımda "engellemek yerine açıkça takas yapılmayacağını söyleyip konuyu kapatmanız daha iyi olabilirmiş" dememin sebebi, takasın yapılmayacağını 1 kere söyleyip sonrasında engellediğiniz sanmamdan ötürü. Bir de en azından olay bilinmemezlik olmazdı net olurdu. Engeli kaldırıp kaldırmamak tamamen sizin insiyatifinize kalmış.
Benim ilk mesajımda "engellemek yerine açıkça takas yapılmayacağını söyleyip konuyu kapatmanız daha iyi olabilirmiş" dememin sebebi, takasın yapılmayacağını 1 kere söyleyip sonrasında engellediğiniz sanmamdan ötürü. Bir de en azından olay bilinmemezlik olmazdı net olurdu. Engeli kaldırıp kaldırmamak tamamen sizin insiyatifinize kalmış.
Sence arabası arızalanmış olabilir mi? Bu tür tipler kendilerini manipülatör sandığı için kaseden sallıyor bir şeyler. Arabası arızalansa bile dediğin gibi seninle alakalı bir mesele değil.
Vallahi bu tipte bir dallamaya dozunda bile alttan alırsan zeytinyağı gibi üzerine çıkar. Bu tür insanlar genellikle durdurulamaz güç konumunda görür kendilerini, engelle karşılaştıklarında kabuklarına çekilirler. Tabii insanın daha önce konuşmadığı bir üslupsa çok sırıtacaktır ama bir telefon görüşmesiyle halledebilir gibi konu sahibi. Karşı taraf konu sahibini sindirdiğini düşünürse daha fazla üzerine gelebilir.
Hocam dediğim gibi ağzınıza yakışan bir üslup değilse ancak mesaj yoluyla halledebilirsiniz gibi. Sen kendini ne zannediyorsun da bana emir veriyorsun, mal benim ev benim; nereye geliyorsun da neyi alıyorsun gibi cümleler bence haddini bildirir karşınızdakine. Eğer küfürlü falan konuşursa da suç duyurusunda bulunursunuz. Ama hali hazırda karşı çıkmayıp engellediyseniz, yarın kapınız çalarsa camdan bir elemanın arabası orada mı diye bakın, arayın polisi gelsin götürsün lavuğu.