YouTube Şahıs şirketi açmadan internetten para kazanılır mı?

brhmlpy

Femtopat
Daha fazla  
Selam, profesyonelden kastım şu: Ben gelir elde etmek amaçlı bir kanal açsam, şartları karşılayınca AdSense gelirlerimi şak diye çekemiyorum değil mi? Yani tek başıma kanal kurup ilerletsem, şahıs şirketi mi açmam gerekiyor? İnternetten çalışıyorum şeklinde vergi beyan edip bunu bir gelir kapısına çeviremiyor muyum basit bir şekilde? Veya bunu detaylı anlatan bir içerik var mıdır, ona göre ilerleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
youtube kanalının bağlı olduğu adsense hesabından para çekmek için şirkete gerek yok, dijital vergi dairesi üzerinden "Sosyal içerik üreticiliği istisna belgesi talebi dilekçesi" oluşturman gerekiyor AMA! aylık gelirin yüksek miktarlarda olmayacaksa dikkat etmen gereken bir kısım var, bu dilekçeyi oluşturursan ve vergi dairesi görevlileri işini düzgün yaparsa bağkur zorunlu sigorta açılacak senin adına, eyer zaten sigortalı bir yerde çalışıyorsan ödemek zorunda olmuyorsun diye biliyorum. devam edelim, dilekçeyi oluşturdun kabul edildi ve sana istisna belgesini verdiler, bu belgeyi alıp bankaya gitmen gerekiyor, ben herhangibi banka olur diye düşünerek garantiye gittim, sanırım görevlinin bilgi sahibi olamaması nedeniyle işlemi gerçekleştiremedi ve "diğer bankalara sorun" dedi, deneyimli veya bilgili değillerse oradada sorun çıkıyor yani, iş bankasına gittik, dilekçeyi verdik, adıma hesap oluştu. sıradaki aşama, dijital vergi dairesine tekrar girip "sosyal içerik üreticiliği banka bilgileri bildirim dilekçesi" oluşturup bilgileri doldurman gerekiyor, onu hallettikten sonra adsensedeki hesabını banka görevlisinin söylediği iban a bağlaman gerekiyor.

bağkur ödemesini 1 yıl bedavaya getirtebilirsin, ama 18-29 yaş aralığında olman gerekiyor ve belirli şartları sağlaman gerekiyor, tekrar dijital vd. den genel amaçlı dilekçe oluşturup bunun içinde belge çıkarman gerekiyor, çok uğraştırıyorlar ilgilenmiyorlar, bağlı olduğun vergi dairesine göre değişir tabi. ben hepsini bi uğraşarak hallettim, şuanda genel amaçlı dilekçeye yanıt bekliyorum 2 aydır yanıt gelmedi, bağkur borcu birikiyor ama ödemek istemiyorum. önerim tüm hesapları adsensede dahil zaten emekli olmuş veya sigortalı bir işte çalışan yakının üzerine kaydet, bu şekilde sigorta ödemek zorunda olmazsın, tabi bunun farkedilmesi durumunda vergi kaçakçılığı sorunu çıkabilir ancak ihtimal çok çok az, devletin denetleme becerileri zaten berbat, youtuberler vergi kaçırıyormu diye denetim yaptıklarını sanmıyorum.

Teşekkürler hocam gayet açıklayıcı olmuş. Şu an ben sigortalı bir işte çalışıyorum zaten. Ek gelir veya hobi olarak uğraşıyordum arada, kanal büyürse nasıl ilerleyeyim diye merak etmiştim aslında. Yani istisna belgesi + dijital içerik geliri için banka hesabı yeterli oluyor. Sağ olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…