Sahte AA pil nasıl yapılır?

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
İşletim Sistemi
Evdeki eski elektronik cihazların kasasına zarar vermeden ve pil harcamadan kullanabilmek için sahte aa piller yapmak istiyorum ve mümkünse bunu tek adaptör kullanarak yapmak istiyorum. Fakat aklımda birkaç soru var.

1) eklediğim görseldeki seri bağlanma durumunda kısa devre meydana gelecek ben bunu engellemek için ne yapabilirim? Kaynağım muhtemelen li-ıon pilden düşürülmüş 1.5v(1.2v civarı yeter diye düşünüyorum) tek kaynak olacak ve gerekirse 4'lü kurulumu karşılayamıyorum. (2. pili direkt tel yap, bir pilin voltajını seri pil sayısı X 1.2v yap diyenler için). Voltaj yükseltici kullanmadan bu sorunu nasıl çözebilirim, diyot çözer mi bu senaryoyu? Kısacası yapmak istediğim hiçbir ayar yapmadan 1.5v DC adaptör kullanarak istediğim kadar pili bağımsız pillermiş gibi kullanabilmek.

seri bağlı durumu.png

2) 14500 li-ıon piller var, üçlü kullanımda boş tel senaryosu ile birlikte başarılı sonuçlar verdiğini gördüm bazı videolarda. Cihazın iç direncini bilmeden 2 veya 4 pilli (özellikle 2) senaryoda kullanabilir miyim bunları? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı