Sahte dijital imza oluşturulabilir mi?

MehmetA01

Centipat
Merhaba, benim sorum bir trojan veya benzeri hacking dosyalarının sahte bir dijital imza kullanarak başka imzaları taklit edebilme olasılığı var mı?
Örneğin, SearchApp.exe dosyasının dijital imzalarını sorguladığımda imzalayanın adı "Microsoft Windows" olarak gözüküyor bu imzayı bir bilgisayar korsanı yaratabilir mi?

Dijital imzalar yasalar tarafından onaylı ve yazılımın kime ait olduğuna dair en güvenlikli araçtır. Bu imzayı almak öyle kolay bir şey değildir. Kaldı ki Microsoft Windows olarak gözüküyor. Dijital imza var ise uygulama orjinal geliştiricinin demektir. Sahte dijital imzaların -en azından böyle şirketlerin- olabileceğini zannetmiyorum. Çünkü bu imzaları herkes alamıyor, imzayı alabilmek geliştiricinin siz veya şirketiniz olması gerekiyor.

Merhaba, sahteden ziyade kopya oluşturulabilmektedir. SearchApp.exe konusuna gelecek olursak, aslında Windows'un aramalarını yöneten servis dosyasıdır, ancak son dönemlerde bu dosya içerisine giren bir takım virüsler mevcuttur. Eğer bu servisin işlemci tüketimi yüksekse bu durumdan şüphelenebilirsiniz.

Belirtmeyi unutmuşum, bu dosyayı herhangi bir yerden indirip Windows klasörü içerisine eklemeyin.

@FDDeathWing hocamızın dediği gibi eğer bir .exe dosyasından şüpheleniyorsanız VirüsTotal gibi sitelerle taratın. Ayrıca yine onun belirttiği gibi kaynak tüketiminde bir anormallik varsa dosyayı izleyin.

Evet aslında bu soruyu takiben asıl merak ettiğim nokta kopya imzaların manuel olarak sahte olduğunu nasıl anlayabilirim Mesela; Comodo antivirus'ün dijital imza sorgulama aracı mevcut ancak tam olarak etkili çalıştığını düşünmüyorum bu yüzden bir kopya imzanın sahteliğini anlayabileceğim bir yöntem var mıdır?
Merhaba, sahteden ziyade kopya oluşturulabilmektedir. SearchApp.exe konusuna gelecek olursak, aslında Windows'un aramalarını yöneten servis dosyasıdır, ancak son dönemlerde bu dosya içerisine giren bir takım virüsler mevcuttur. Eğer bu servisin işlemci tüketimi yüksekse bu durumdan şüphelenebilirsiniz.

Belirtmeyi unutmuşum, bu dosyayı herhangi bir yerden indirip Windows klasörü içerisine eklemeyin.

Son düzenleme:
Evet aslında bu soruyu takiben asıl merak ettiğim nokta kopya imzaların manuel olarak sahte olduğunu nasıl anlayabilirim Mesela; Comodo antivirus'ün dijital imza sorgulama aracı mevcut ancak tam olarak etkili çalıştığını düşünmüyorum bu yüzden bir kopya imzanın sahteliğini anlayabileceğim bir yöntem var mıdır?
Merhaba, otomatik doğrulama araçları bir kısmını dogrulayabilir, ancak belgenin bütünlüğünü kontrol edebilir mi onu açıkçası bilemiyorum. Standart kontrol belgenin içerisinde kaç byte bilgi var, bu miktar tutuyor mu oluyor. Çok şüphelenilen belgelerde birebir örtünme var mi diye bakılıyor, ancak bu da standart kullanıcılar için değil. Windows dosyası olduğu için sfc/scannow komutunu kullanabilirsiniz. Başka bir yol aklıma gelmiyor gerçekten.

Merhaba, otomatik doğrulama araçları bir kısmını dogrulayabilir, ancak belgenin bütünlüğünü kontrol edebilir mi onu açıkçası bilemiyorum. Standart kontrol belgenin içerisinde kaç byte bilgi var, bu miktar tutuyor mu oluyor. Çok şüphelenilen belgelerde birebir örtünme var mi diye bakılıyor, ancak bu da standart kullanıcılar için değil. Windows dosyası olduğu için sfc/scannow komutunu kullanabilirsiniz. Başka bir yol aklıma gelmiyor gerçekten.
Şahsen bu otomatik doğrulama araçlarının isabetsiz bir çalışması olduğunu düşünüyorum -bazılarını bulabiliyor ama önemli dosyalarda bomboş(bulunamadı) bir şey gösteriyor- Son olarak manuel bulma konusunda ki cevabınız için teşekkür ederim @FDDeathWing

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı