Sahte PDF dosyası nasıl anlaşılır?

snowman0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba e-kitap indirmiştim. PDF dosyası olarak. Şöyle bir şey varmış PDF görünümlü EXE dosyası olabiliyormuş. PDF görünümlü virüs olabiliyormuş. Bunu nasıl anlayabilirim? VirusTotal ve Kaspersky tespit eder mi? İleriki zamanlarda indirdiğimde neye dikkat etmeliyim?

Normalde PDF i gonderen tarafin imzalamasi gerekiyor, dijital imza ile.
Bunun orijinal olup olmadigini imzaya bakarak anlayabilir PDF okuyucular.

PDF gonderirken ve alirken buna dikkat etmek gerekiyor; ozellikle PDF birden fazla insana gonderilebilecek genel bir dokuman turu ise.

PDF yerine EXE gondermek gibi sahtecilik modern hicbir isletim sisteminin yutmayacagi bir sahtecilik. Telefonda zaten bu zarar veremez.

PDF dokumani kompleks dokumanlardir, arka planda internet adreslerine istekler gonderebilecek, dosya indirecek hatta calistiracak sekilde dizayn edilmis olabilirler. Bu yuzden en guzeli kaliteli bir okuyucu ile PDF okumak. Bu arkadaslar bilinmeyen PDF leri zaten offline ve dosya erisimi olmayan izole modda acarlar.

Normalde PDF'i gonderen tarafin imzalamasi gerekiyor, dijital imza ile.
Bunun orijinal olup olmadigini imzaya bakarak anlayabilir PDF okuyucular.

PDF gonderirken ve alirken buna dikkat etmek gerekiyor; ozellikle PDF birden fazla insana gonderilebilecek genel bir doküman turu ise.

PDF yerine EXE gondermek gibi sahtecilik modern hiçbir isletim sisteminin yutmayacagi bir sahtecilik. Telefonda zaten bu zarar veremez.

PDF dokümani kompleks dokümanlardir, arka planda internet adreslerine istekler gonderebilecek, dosya indirecek hatta calistiracak sekilde dizayn edilmis olabilirler. Bu yuzden en guzeli kaliteli bir okuyucu ile PDF okumak. Bu arkadaşlar bilinmeyen PDF'leri zaten offline ve dosya erisimi olmayan izole modda acarlar.

Samsung PDF olur mu acaba? Okuyucu olarak peki mobil cihazlar teblet ve telefonlar PDF olarak gösterilmiş EXE dosyasını hiç açmaz mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
@snowman0 hayır, EXE dosyası mobile zarar veremez. Mobilde zaten PDF okuyucular JavaScript bile çalıştırmıyor. Mobil için PDF dosyası açtığınızda virüs yeme ihtimaliniz neredeyse imkansız. Milyon dolarlık zero-day exploit hedefi olmayacağınıza göre endişe etmenize gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı