Sahte Türk Telekom numarası T.C. kimlik numarasıyla ne yapabilir?

Vamosby

Femtopat
Daha fazla  
Türk Telekom aboneligim var, internet arızasını gidermek için Google'a Türk Telekom müşteri hizmetleri yazdım, bir web site ile çıkan numara 0850 800 5500 aradım. Son olaylardan sonra nasıl dalgınlıgıma geldi hiç bilmiyorum, adımları geçtim müşteri hizmetlerine baglandım durumu anlattım, benden abonelige dair T.C. kimlik numarası istediler, babamın üzeirne oldugu için verdim, daha sonrasında bir SMS gelecek 9520 üzerinden istediler verdim, daha sonrasında biz buradan işlem yapamıyoruz bayiligiz gibi bir şey söyledi, başka bir numaraya yönlendirdi orada olayı anladım kapattım içime dert oldu, acaba bir şey yapabilirler mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şikayetvar üzerinden çokca şikayet almış numara. T.C. kimlik numarası ve SMS üzerinden bir şey yapabilirler mi veya abonelik vs açabilirler mi? Yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir. Açıkçası başınız ağrır internetten baktığım kadarıyla kimlik bilgileri çalınan bir kişi zaman kaybetmeden cumhuriyet başsavcılığı'na başvuru yapması gerekir. Suçluyu bilmiyorsunuz ama yardımları dokunur diye düşünüyorum.

Ama şöyle de diyeyim bunlar internette yazan yok şirket açma falan çok da görmedim şu aralar hatta 0 ama hat falan açabilir en fazla bu e-Devlet bir şey artık şifre istiyor yani çok bir şey yapamazlar hat açabilirler sen yine de bir sor yetkili birine eline geçti filan ne yapabilirim o seni yönlendirir.

Saydıklarınızın hiçbirisi olmaz. Çünkü Kimlik numarası ellerinde olsa bile diğer bilgileri yok. Bunları yapabilmeleri için kimlik fotokopisi ve kişi beyanı gerekir. Yani hiç bir operatör,banka kimlik fotokopisi yoksa onay vermez. Kimlik fotokopisi olsa bile kişiler farklı olduğu için onaydan geçemez. Sonuçta bir sözleşmeye imza atıyorsunuz. Şirket kurma işine gelirsek onu hiç yapamazlar. Çünkü notere gidip imza sirküsü alması gerekiyor. Yani pek başınızın ağrıyacağını düşünmüyorum. En fazla reklamlama veyahut veri satışı adına kullanırlar.

Ve şunu da diyeyim benim de başıma böyle bir şey geldi sadece yayarlar başka bir şey olmaz diye düşünüyorum benim başıma hiçbir şey gelmedi e devletinizin şifresini yine de güçlendirin siz ne olur ne olmaz.

Bende az önce yaşadım internet başvuru yapıcaktım türktelekom işlemler siye bi siteye girmişim dalgınlıkla isim soyisim numara yazdım aradılar seçenek falan sundular seçtim başvuru alındı dediler Wp üzerinden kimlik önlü arkalı atılmalı dediler şüphelendim ama tc söylemiştim sıkıntı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…