Sakal-bıyık almak için Mach 3 nasıldır?

Makaleler
3
Kullanmakta olduğum makinenin hem biraz tahriş etmesi, hem de traş olma süremin artması için jilet almaya karar verdim. Kuaförüme sordum ve bana Mach 3'ün "Charcoal" yazanını önerdi. "Sensor" diye bir şey varmış jiletlerde, onu olanlardan al dedi bunda da bu varmış dediğine göre. Nedir bu sensor dediği şey? Bunda var mı?

Diğer bir merak ettiğim Charcoal modeli ile şu Mach 3 modeli arasında bir fark var mı? Yoksa olay sadece renkleri mi?

Bunu kullananlar memnun mu? Sinekkaydı alıyor mu ve tahriş yapıyor mu? Performansı nasıldır?

Son olarak traş olurken traş köpüğü kullanmalı mıyım? Eğer kullanmalıysam her kullanım sonrası bıçağı yıkamalı mıyım? Ve yıkamak ömrünü azaltmaz mı, metalik bir şey sonuçta jilet.

Selamlar öğrencilik dönemlerimde 5 bıcaklı olanını kullandım gayet iyiydi 3 bıcaklıya göre ona da bir bak istersen.

Jilet, makinalara göre daha iyi keser, ama tahriş te yapabilir. Jilete göre değişir. Sürende artış olmaz. Çünkü o makina ve jiletin arasındaki kıl 1 2 milim bile değildir. Haftada 1 traş oluyorsan yine haftada 1 olacaksın. Onun en iyi çözümü ağda yapmak.

Giletteler genellikle güzel. Tahriş yapmaz ama jiletler makinaya kıyasla keskin bıçaklar içerdiği için dikkatli olmalısın, sivilcen varsa deler geçer. Zaten tıraştan sonra cildin kadın cildi gibi pürüzsüz oluyor. Kendim de fusion 5 kullanıyorum arkadaşın dediği gibi 5 bıçaklılara bak onlar daha iyi üzerinden bir kez geçtin mi komple alıyor. Sakalınız sert mi yumuşak mı?

Bu model için gerek yok ama olursa daha iyi olur. Direk sakalını ıslatıp da alabilirsin ama köpük daha iyi kaymasını sağlar. Tabii ki de yıkamalısın. Hijyen açısından önemli ve zaten bıçaklarda sakal birikiyor bıçağı yıkayarak onları çıkarman lazım yoksa kesmez. Ömürleri zaten kısa. Bununkini bilmiyorum ama benim Fusion 5'in (Sapın değil, başlığın) ömrü 5 ay. Kutu da 2 başlık geliyor.

5 bıçaklısını öneririm (Fusion 5) mükemmel sinekkaydı olursun. Yıllardır kullanıyorum. Senin sorduğun modeli kullanmadım hiç. Traş olurken jel veya köpük kullanmanı öneririm tahriş ihtimalini azaltırsın.

@WAR10CK @Maxtoric O halde Fusion 5 alacağım. Şu linkteki olanı mı alayım?

Her kullanım sonrası yıkamak ömrünü azaltmaz mı? 2-3 traşta bir yıkasam nasıl olur?

Sensor denilen şey hakkında ne biliyorsunuz? Şart bir şey mi?

Bir de sakalları alış yönümün bir önemi var mı? Kıl dönmesi açısından.

Sakalınız sert mi yumuşak mı
Bilmiyorum ki. Normaldir herhalde.

Azmış ya. Daha uzun ömürlü bir modeli yok mudur? Bence yıkamak da ömrünü azaltıyor. @WAR10CK Sizde de ömrü o kadar mı?

Evet, linkteki ürün. Bende de 7 - 8 ay kadar gidiyor. Traş sıklığına ve sakal yoğunlunuza bağlı aslında. Eğer sakallarınız çok sık ve yoğunsa ömrü azalır ya da haftada birkaç kez traş oluyorsanız.

Sakallarım gür diyebilirim sanırım fakat uzadığı zaman kesiyorum. Belli bir uzunluğa geldimi kesiyorum. Şu an makine ile o uzunluk 4 günde çıkıyor. Haftaya vurarsak haftada 2 kez oluyorum.

Siz nasıl kullanıyorsunuz peki? Her traş sonrası yıkıyor musunuz?

Sensor ne bilmiyorum. Çok önemi yok tersine traş etmeyin yeter. Yanı sapı itmeyin, çekin. Zaten çene gibi yerlerde mecbur yön değişiyor. Kimi sapı ters çevirip yukarı doğru eder kimi standart aşağı.

Yedek başlıkla 1 sene götürür. 4lüler 700 civarında zaten.

Dediğim gibi bu makina değil. Makina kestiği gibi dışarı atar ama jilette araya sıkışırlar yıkamazsan kıl atıkları yüzünden kesmez. Ömrü azalmaz merak etmeyin.

Tabii ki jiletin yıkanması gerekir. Yıkama ömrü azaltmaz yıkar kurular kaldırırsın.

Bir şey farkettim sanırım bu makineymiş. İsminde de "makine" olarak geçiyor zaten.

Fakat anlamadığım bunun bir diğer modelinin şarj aleti bile var. Ama ilk attığımda yok. Makine değil mi ikisi de? Nedir farkları?

4lüler 700 civarında zaten
O fiyata ben pek bulamadım 2'li si 500 idi attığım. Atarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…