Sakal için tıraş makinesi önerisi

Makaleler
3
Merhaba, yeni bir sakal tıraş makinesi almayı düşünüyorum. Düz uçlu başlığı yanında çıktığından dolayı şu 3 model bana daha yakın geliyor. Neden düz başlıklı diye soracak olursanız yuvarlak başlıklı makineler jilet etkisi yaratıyormuş ve ben hiç jilet kullanmadım, dolayısıyla da sakalımın gürleşmesini istemiyorum. Bu bilgi doğru mu bilmiyorum, bir önceki konumda öyle bir mesaj gelmişti. Ayrıca pürüzsüze yakın tıraş olmak istiyorum. Bu makinelerle jilet etkisi göstermeden pürüzsüze yakın tıraş olmam mümkün mü? Cihazların linkini bırakıyorum ve birkaç sorum olacak. Sırasıyla cevaplayın. Cihazları kullananlar varsa da tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

1) Bu 3 cihaz da jilet etkisi yaratır mı cildimde (üzerinde mevcut bulunan başlık ile, kutudan çıkmış haliyle)? Daha fazla sakal çıkar mı?
2) Eğer daha fazla sakal çıkarır ise yanlarında çıkan düz başlık ile kullansam jilet etkisinin önüne geçmiş olur muyum?
3) Düz başlık ne derecede tıraş performansı verir, memnun olur muyum? Pürüzsüze yakın keser mi?
4) Düz başlık da istediğim performansı vermezse ne tür cihaz bakmalıyım? Hangi tür başlıklı cihaz önerirsiniz?

Bahsettiğim düz başlık:

Ekran görüntüsü 2024-06-13 174131.png

Alet

Dostum ben de bu zamana kadar hiç jilet kullanmadım. Daha önce birçok makine kullandım ve çoğundan memnun kalmadım. O zamanlar pek durumum da yoktu. Direkt karşıma bu çıkmıştı hoşuma gittiği için almıştım. Ben de asla istemiyorum sakalımın gürleşmesini. 1 yıl kadar oldu ve hala kullanıyorum. Asla gürleşme ve sertleşme yaşamadım. Aynı zamanda saçlarımı da bununla kesiyorum. İnanılmaz bir performansı var. Gücü harika ve asla saç ve kıl çekme yapmıyor. Benim sana naçizane önerim budur. İyi forumlar.

Alet

Dostum ben de bu zamana kadar hiç jilet kullanmadım. Daha önce birçok makine kullandım ve çoğundan memnun kalmadım. O zamanlar pek durumum da yoktu. Direkt karşıma bu çıkmıştı hoşuma gittiği için almıştım. Ben de asla istemiyorum sakalımın gürleşmesini. 1 yıl kadar oldu ve hala kullanıyorum. Asla gürleşme ve sertleşme yaşamadım. Aynı zamanda saçlarımı da bununla kesiyorum. İnanılmaz bir performansı var. Gücü harika ve asla saç ve kıl çekme yapmıyor. Benim sana naçizane önerim budur. İyi forumlar.
Dostum daha kaliteli bir makineye geçmek istiyorum. Şu an kullandığım makinenin de muhtemel fiyatı senin attığın cihaz ile aynı seviyededir hemen hemen. Daha iyi bir cihaza geçmek istiyorum.

Ben yakın zamanda Philips one blade almayı düşünüyorum bilen arkadaşlar yazarsa bilgi sahibi oluruz onada bi göz gezdirin isterseniz
O cihazın başlığının jiletten farkı yok.

@BayEgo @591529 Hocam siz de yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
  1. Hayır, ilettiğiniz makineler veya herhangi bir sakal kesme makinesi jilet etkisi oluşturmaz.
  2. Soru alakasız oldu ilk verdiğim cevapla birlikte.
  3. Düz başlık istediğiniz sonucu vereceğini düşünüyorum. Uzun süre Panasonic tıraş makinesi kullandım. Askerde dahi sorun çıkmadı.
  4. Bu kısım sizin kullanımızla alakalı, lütfen bütçe belirtin.
Şimdi açıklığa kavuşturmak istediğim bir kaç konu var sırası ile açıklamak isterim.
  • Jilet etkisi, olumsuz, istenmeyen bir durum gibi anlaşılıyor. Ne yazık ki öyle değil. Özellikle sakalları gürleştirdiği ve sertleştiği gibi bir algı bulunuyor. Bunun olmadığı bir çok örnek gördüm. Kesinlikle bu durumları engellemek için makine alma isteğiniz varsa almayın.
  • Üç bıçak ve tek bıçak arasında tıraş yönünden çok büyük farklar bulunmuyor. Düz ve belirgin şekiller ile kesmek için düz bıçaklıları tavsiye edebilirim. Makinelerin temizliği ve bıçakların kaliteli olması bence makineyi makine yapan iki etmen. Tek bıçakları çıkartıp yıkayıp, kurutup geri takabiliyorsunuz. ( Bu özelliğinin olduğundan emin olmadığınız hiç bir makineyi kesinlikle almayın.) Bununla birlikte bıçakları kendiniz değiştirebiliyorsunuz.
Şimdi tıraş makinesi kullanırken dikkat edilmesi gereken bir kaç noktaya dikkat çekmek isterim.

• Öncelikle aşağıdaki görseli inceleyelim.
    1718447184313.png
İlk görsel jilet ikinci görsel ise tıraş makinesine ait. Makinenin bıçakları arasında kalan kıllar uygun tabirle yolunarak kesilir. Bu canınızı acıtacak seviyede değildir. Fakat görselden de anlayacağınız üzere kökün düzgün uzamasını engeller.
Jilet bu konuda çok temiz bir kesim sağlar. Özellikle de ters kesim yapmadığınız ve jileti doğru kullandığınızı da kabul ediyorum.
Bununla birlikte tıraş makinesinin asıl tercih sebebi yüzü çok daha az tahriş etmesidir. Makinenin tabiatı gereği yüz ile doğrudan temas etmeden tıraş eder. Ergenlik sivilceler, yüzdeki çukurlar ve diğer deformasyonlar tıraşı olduğundan da güç ve çileli hale getirir.
  • İkinci konu ise makinenin temizliği ve bıçaklarının kalitesidir. Kestiğiniz sakal un ufak olacak ve makinenin her bir kısmına girecek. Üç bıçaklıların bu konuda sınıfta kalma olasılığı çok yüksek. Tek bıçaklı ve sizin örnek gösterdiğiniz makinelerin başlığının çıktığını ve içindeki bıçağa kadar temizlenebildiğini kabul ediyorum. Eğer açılmıyorsa temizlemek çile olur.
    1718447889635.png
  • Kılların yağlı ve yüzünüzde olduğu göz önünde bulundurulursa görseldeki gibi temizlenmesi imkansız olacaktır. Tıraş makinesi kılları tek parça halinde kesmediğini birden fazla hamle ile küçük küçük kestiğini ve un ufak ettiğini unutmamak gerekiyor.
  • Son olarak da bıçak kalitesi; çelik ve ömür boyu garanti vermeyen tıraş makinesini kullanılmamalı. Bu benim kıstasım. Herkes kendi yüzünün değerini kendisi belirler fakat yüzüm ömrümün sonuna kadar benim etiketim. Üç beş lira fark için hayatımın sonuna kadar yüzümün çizilme riskine dahi girmem. Temizlik konusunun devamı olarak düşünelim. Çünkü bıçakların sürekli ıslak ve temizleneceğini düşünelim. Ayrıca kesme işini gerçekten yapacak kısım. Bu konuda önerebileceğim tek marka Panasonic olup, kendisi bir dünya markasıdır.
Kullanım konusunda tıraş makinesinin oynar başlıklı olmasına, sapının ele uygunluğuna ve kolay kavranabilir olmasına dikkat edin. Benim kullandığım model sabit başlıklıydı ve zorlanıyordum.

Kendimden örneklemek gerekirse gür sakallıyım; 20li yaşlarda otelde çalışırken ve askerdeyken makinenin yüzümü daha az tahriş ettiğini belirtmeliyim.

Konuyu toparlamak gerekirse, jilet ve tıraş makinesinin kendisine has artı ve eksileri bulunuyor. Verebileceğim en önemli tavsiye yüzünüze çok değer verin. İleride iş görüşmesinde yüzünüzdeki bir kusur sizin adli sicil belgenizdeki sabıkaya eş değer olabilir.

@BayEgo Hocam detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.
  1. Hayır, ilettiğiniz makineler veya herhangi bir sakal kesme makinesi jilet etkisi oluşturmaz.

İlk olarak jilet etkisine değinmek istiyorum, bir önceki konuma, sizin de mesaj yazdığınız konuma bir arkadaş üç bıçaklıların jilet etkisi oluşturacağını yazmıştı. Şimdi biraz kafam karıştı açıkçası. Ayrıca sakal olmayan bölgeyi de kesiyormuş. O yüzden bu tür cihazlara bir tık daha mesafeliyim. Şuraya bıraktım o mesajı.

İkinci konu ise makinenin temizliği ve bıçaklarının kalitesidir. Kestiğiniz sakal un ufak olacak ve makinenin her bir kısmına girecek. Üç bıçaklıların bu konuda sınıfta kalma olasılığı çok yüksek. Tek bıçaklı ve sizin örnek gösterdiğiniz makinelerin başlığının çıktığını ve içindeki bıçağa kadar temizlenebildiğini kabul ediyorum. Eğer açılmıyorsa temizlemek çile olur.
Temizlenebilirliği ile ilgili bir şey görmedim hocam ama satın alırken görevliye soracağım özellikle bu durumu. Aklımın bir köşesine not ettim.

Kullanım konusunda tıraş makinesinin oynar başlıklı olmasına, sapının ele uygunluğuna ve kolay kavranabilir olmasına dikkat edin. Benim kullandığım model sabit başlıklıydı ve zorlanıyordum.
Hocam oynar başlıklı dediğiniz cihazlar şu 3 başlı olanlar mı? Eğer ki bunlar ise bu cihaza biraz daha uzak olduğumu belirteyim. İlk mesajımda yazdım sebebini. Üç bıçaklı cihazlardan kastım bu cihazdı. Biraz makineler konusunda cahil olduğum için böyle sınıflandırıyordum :D.

1718458016237.png

Hocam yorumunuzdan anladığım kadarıyla attığım cihazların beni gerek üstünde bulunan orjinal başlığıyla, gerekse yanında çıkan düz başlık aparatı ile memnun edeceğini söylüyorsunuz. Peki ben bu cihazları aldığım takdirde traş jeli ile kullanarak mı traş olmam gerekiyor? Cİhaz yorumlarında traş jeli kullanarak traş olduklarını söyleyenler de olmuş. Ben hiç jilet kullanmadığım için traş jeli de kullanmadım. Cihazı alıp direk sakalların içine daldırıyorum tabiri caizse. Köpük kullanmadan traş olmam mümkün mü bu cihazlarla? Cilde herhangi bir zararı olur mu?

Son düzenleme:
@BayEgo Hocam detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.

İlk olarak jilet etkisine değinmek istiyorum, bir önceki konuma, sizin de mesaj yazdığınız konuma bir arkadaş üç bıçaklıların jilet etkisi oluşturacağını yazmıştı. Şimdi biraz kafam karıştı açıkçası. Ayrıca sakal olmayan bölgeyi de kesiyormuş. O yüzden bu tür cihazlara bir tık daha mesafeliyim. Şuraya bıraktım o mesajı.

Temizlenebilirliği ile ilgili bir şey görmedim hocam ama satın alırken görevliye soracağım özellikle bu durumu. Aklımın bir köşesine not ettim.

Hocam oynar başlıklı dediğiniz cihazlar şu 3 başlı olanlar mı? Eğer ki bunlar ise bu cihaza biraz daha uzak olduğumu belirteyim. İlk mesajımda yazdım sebebini. Üç bıçaklı cihazlardan kastım bu cihazdı. Biraz makineler konusunda cahil olduğum için böyle sınıflandırıyordum :D.

Eki Görüntüle 2223195

Hocam yorumunuzdan anladığım kadarıyla attığım cihazların beni gerek üstünde bulunan orijinal başlığıyla, gerekse yanında çıkan düz başlık aparatı ile memnun edeceğini söylüyorsunuz. Peki ben bu cihazları aldığım takdirde tıraş jeli ile kullanarak mı tıraş olmam gerekiyor? Cİhaz yorumlarında tıraş jeli kullanarak tıraş olduklarını söyleyenler de olmuş. Ben hiç jilet kullanmadığım için tıraş jeli de kullanmadım. Cihazı alıp direk sakalların içine daldırıyorum tabiri caizse. Köpük kullanmadan tıraş olmam mümkün mü bu cihazlarla? Cilde herhangi bir zararı olur mu?

Bulabildiniz mi? Ben de aramaktayım tıraş makinesi.

@VP67 Sen hangi cihazı önerirsin attıklarımdan?

@VP67 Madem konu içeriği hakkında bilgin yok, ne diye gelip burada ezbere bildiğin 1-2 cümleyi söyleyip topukluyorsun? Yazamayacaksan başından yazmayacaksın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı