Sakala jilet vurmak

Yediğimiz, ve hatta artık soluk aldığımız hava bile insan gen yapısını değiştirdiğini biliyorsundur herhalde, evet genetikten kronikleşen durumlar çok var, ama "gerisi hikaye" demekte biraz abartı yorum olmuş gibi. Kullandığımız bilgisayarların, ve telefonların bile dışarı yaydığı frekans dalgalarıda buna dahil.
Gen yapısını değiştirir? Napıyoruz, mutasyona mı uğruyoruz genin yapısı değişecek.

Yani jilet vurduktan sonra çıkan saçlarım nasıl olduda diğer saçlarım gibi canlı olmaya başladı? Yani ben elimde hissetiğim sertliğinden bahsetmiyorum, direkt olarak canlı olma durumundan, uzunluğundan falan...gerçekten merak ettim nasıl oldu bu?

Çok mucizevi veya karmaşık bir durum değil. Jilet kesim şekli ile makine ve makasın kesim şekli aynı değildir. Jilet saç tellerini düz ve pürüzsüz şekilde keser ve uzarken aradaki farkı bu yaratır. Diğer kesim yöntemleri saç tellerinin uçlarında kırıklı bir yapı bırakır ve uzarken daha cansız ve nispeten ince hissettirir. Nette bununla ilgili birkaç video vardı.

Düşünmek bile değiştirir. Gıdalar bu konuda insan gen yapısını en çok değiştirecek potansiyele sahip, çünkü mideden sonra bağırsaklardan çıkan bir şey. Arkadaşın dediği zaten bir oran olarak düşünürsek çok fazla, ben doğuştan anne ve babanın, ve onların da daha önceki anne babalarından aldığı gen yapıları için aksini iddia etmiyorum, yalnız bir jilet uygulamasının "hikaye" olma durumuna istinaden yaptım yorumumu.

Jilet olmayan kıl köklerini var ederek yeni saç veya sakal çıkaramaz. Saç veya sakalın çıkması için köke ihtiyacı var. Daha kalın da çıkaramaz. Sadece düz kestiği için öyle hissetiriyor. Kıllar uzadıkça eski haline döner. Daha canlı olması konusunda haklısınız, yaşam düzeni, beslenme gibi faktörler de oldukça etkilidir.

Jilet olmayan kıl köklerini var ederek yeni saç veya sakal çıkaramaz. Saç veya sakalın çıkması için köke ihtiyacı var. Daha kalın da çıkaramaz. Sadece düz kestiği için öyle hissetiriyor. Kıllar uzadıkça eski haline döner. Daha canlı olması konusunda haklısınız, yaşam düzeni, beslenme gibi faktörler de oldukça etkilidir.

Bak işte konuyu nereye götürüyorsun. Yani yarışma kafasında değilim seninle. Kimse burada jilet insanda kıl var edebileceğini söylemedi. Konu 14 yaşındaki birisi ve bu yaşta jilet kullanması, merak ettiği konular üzerinden deneyimlerimizi paylaşmak. Video atmak kolay. Her türlü video kaynıyor YouTube'da. Hem kendimden örnek verdim, bunuda malesef diğer arkadaşın paylaşımından sonra yaptım, bir de genlerden sonra her şeyin hikaye olma konusu. Kusura bakma ama 10 sene boyunca bayan kuaföründe çalıştım, Caddebostan gibi yerlerde. Kalfalık aldım ve sonra işi bıraktım. Yani her ne kadar YouTube videoları izlemesemde bu konularda oldukça fazla tecrübem var, ama sanıyorum ki bir şeyi öğrenmek için YouTube video izlemek gerekir herhalde, başka bir insanla doğru ve yanlışın ne olduğu hakkında tartışma meselerinde özellikle çok işe yarıyor bu. Yani canım kesinlikle insan'ın kendi ailesinden gelen genlerin etkisine bir şey demiyorum, ne saç ile ilgili ne başka bir şey ile, ama gıda her insanda, canlıda gen yapısını etkileyecek en büyük etkendir, ve bilgisayar ile telefon konusunda da troll yapmadım, bir çok şey insan gen yapısını değiştirecek nitelikte, tabii burada konumuz 14 yaşındaki bir arkadaşımızın merak ettiği bir takım konular. Bence bu tür konuları gerçekten elle tutulur şekilde deneyim sahibi olmuş kişilere sormak gerekir. Her şey teknolojiyi daha çok alakadar eden makinalar aracılığı ile ölcüp biçilen sonrada çıkan sonuçlara değil. Sonuçta Cebir, yani bu tür hesaplamalar gökyüzünde gördüğümüz yıldızlara bakılarak başladı insanlar için, henüz ortalıkta makinalar yokken, bu hesaplamaları yapan arkadaşlar mümkünse kendilerine denklemi daha iyi piramitler yapsınlar. Telefon üreticileri bile kamera sensörlerindeki görme ve dinamikliği hayvanlardan alıyor, elbette bu kameraları makınalar ile yapıyorlar daha çok, ama tasarlama ve ölçme biçimleri önce insandan başlar, paylaştığın videoda ise bir insan makinanın sözde hesapladığı bu durumu paylaştığını gördüm ben. O yüzden diyorum, iyi akşamlar kendine iyi bak <3

Yaşım 14, 20-30 yaşındakiler gibi maalesef sakalım çıkmaya başladı. 2-3 sene oluyor. Bu durum hoşuma gitmiyor. 3 senedir makineyle alıyorum. Makine sakallarımın uçlarını tam almıyor ve kötü duruyor. Sakalların uçlarını azar azar jiletle fazla değdirmeden alsam kalınlaşır mı ya da daha fazla çıkar mı?

Ağda yapabilirsiniz 15 yaşında yapıyorum ve o kadar da acıtmıyor gayet pürüzsüz oluyor ve 2 3 hafta götürüyor ama eğer acıya dayanamam derseniz Philips One Blade var fakat genetik maalesef.

Jilet o yaşlarda vücudunda aşırı tahrişe yol açar. Sana tavsiyem ince uçlu makineler ile tam kökten kazımayacak şekilde kes. Hem jilet sakalını hızlı uzatmaz, daha gür çıkmasına sebep olur. Powertec markasını öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı