Sakalların Kıvırcık Çıkması

Saçım kıvırcık çıkıyor, kazıtsam düz çıkarmı sorusuna benziyor. Genetik olarak kıvırcık çıkıyor, kazıtma ile düz olacagını sanmıyorum.
Ya bu konuda da benim sıkıntım var. Tamam her yerde genetik neyse o çıkar deniliyor. Küçüklük fotoğraflarına bakıyorum bildiğin düz saçlarım var. Hatta uzun olmasına rağmen düz. Ama şimdi kıvırcık. Bu gen olayı nerede?

Ya bu konuda da benim sıkıntım var. Tamam her yerde genetik neyse o çıkar deniliyor. Küçüklük fotoğraflarına bakıyorum bildiğin düz saçlarım var. Hatta uzun olmasına rağmen düz. Ama şimdi kıvırcık. Bu gen olayı nerede?
Taşıdığınız genler doğduğunuzdan itibaren etki etmez ki. Bazıları zaman ile -hormonların etkisiyle- bazıları da çevresel faktörler ile tetiklenir. Göz bozukluğu mesela. Kalıtsal olarak miyopsunuzdur aslında, ekran başında çok zaman geçirince tetiklenir.

Taşıdığınız genler doğduğunuzdan itibaren etki etmez ki. Bazıları zaman ile -hormonların etkisiyle- bazıları da çevresel faktörler ile tetiklenir. Göz bozukluğu mesela. Kalıtsal olarak miyopsunuzdur aslında, ekran başında çok zaman geçirince tetiklenir.
Bunu bilmiyordum. Öğrendiğim iyi oldu. Derslerde bu şekilde anlatılsa keşke.. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı