Gördüğüm en lüzumsuz şey. Hadi turistik bir şey diyeceğim ama o da değil. Arkasına da BAL54 koymuşlar, şaka gibi Caddenin o taraflarda da SÜT54 var. Her gördüğümde bi' gülme geliyor.
Gördüğüm en lüzumsuz şey. Hadi turistik bir şey diyeceğim ama o da değil. Arkasına da BAL54 koymuşlar, şaka gibi Caddenin o taraflarda da SÜT54 var. Her gördüğümde bi' gülme geliyor.
Aslında Gabak Evi ve diğer projeleri hor görme. Tamam Gabak Evi biraz daha tanıtım ve turistik hediye amaçlı kurulmuş olsa da diğer Bal54, Süt54, Et54 vb. projeler gerek fiyat/performans olsun gerek kalitesi olsun halk adına gerçekten iyi yatırımlar. Özellikle Süt54'ü düzenli kullandığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geç bile olsa şehrin gelirinin yine şehirde kalmasını sağlayan ve çiftçiye para kazandıran girişimler bunlar.
Bal54, Süt54, Et54 vb. projeler gerek fiyat/performans olsun gerek kalitesi olsun halk adına gerçekten iyi yatırımlar. Özellikle Süt54'ü düzenli kullandığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geç bile olsa şehrin gelirinin yine şehirde kalmasını sağlayan ve çiftçiye para kazandıran girişimler bunlar.
Fiyatları (Süt için) normal geldi bana. Başka elden alınca da aynı fiyata geliyor, bölgeye göre değişiyor mu bilmiyorum. Et54 için, fiyatı uygun ancak uzun ömürlü gibi gelmediler bana. Birkaç gün içinde kullanma amaçlı satılıyor gibi.
Fiyatları (Süt için) normal geldi bana. Başka elden alınca da aynı fiyata geliyor, bölgeye göre değişiyor mu bilmiyorum. Et54 için, fiyatı uygun ancak uzun ömürlü gibi gelmediler bana. Birkaç gün içinde kullanma amaçlı satılıyor gibi.
Aynı fiyata ve hatta bazen daha pahalıya aldığım süte göre çok daha kaliteli Süt54'ün süt kalitesi. Gerek içerdiği yağ oranı olsun, gerek çok rahat yoğurt gibi diğer süt ürünlerine dönüşebilmesi olsun. Su katma gibi bir dertleri olmadığı için uzun zaman sonra gerçekten süt içtiğini fark ediyor insan.
Et54 için ise en azından Camili (Valilik kampüsü yanı) şubesinde 1-2 haftaya kadar SKT'si olan ürünler görmüştüm. Bizzat satın alıp kullanma fırsatım olmadı daha ama sonuçta dondurucuda bekleyen et. Marketten alacağın et ile aynı.
Bu arada son 2 haftadır, başka bir çiftçiden alıyorum sütlerimi. Bir tanıdık sayesinde keşfettim, normalde çok dışarı satmıyor. Ona mesela litre başına daha fazla para ödüyorum ama kalite olarak değiyor. Hem de çiftçi birinci elden kazanıyor, bu da işin başka bir boyutu tabii...