Sakın midye yemeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar bu gün dolaşırken bir yerden geçtim 1 odalı küçük bir yerdi içeri baktım adamlar dökmüşler pilavı yerde bir kağıdın üzerinde 4-5 kişi iğrenç bir şekilde midye yapıyorlar. Adamların elleri kirliydi ve ortam çok pis merdiven altı bir ortamdı, tabi fakir olabilirler ona bir şey diyemem ama bir insan ne kadar fakir olursa olsun temiz olabilir. Sokakta midye satan kişiler gerçekten çok pis ortamlarda yapıyorlar, üstelik kazandıkları para gayet iyi para, ben muhtemelen daha az para kazanıyorum ama daha iyi ortamda yaşıyorum.

Son düzenleme:
Midye zaten denizin tüm pisliğini dipte olduğundan alıyor. Bunların yaptığıda cabası.

Midyeyi hiç sevmem zaten, hayatımda yemedim. Arkadaşlarımın midyeye 40 küsür lira para verdiklerini hatırlarım.

Tek seferde, tek başına o sokakta köşe başlarında satılan koca midye tepsisini yiyenler tanıyorum ben. Midye zaten arkadaşın dediği gibi denizdeki pisliklerle beslenen bir şey o yüzden çok sağlıklı değil, üstüne birde bu pis heriflerin pislikleri ekleniyor. Konusu açılmışken, ayrıca dışarıda tavuk döner yemeyin kesinlikle, paranız yeterse et yiyin.

Aynen tavuk dönerinde pislik bir olayını okumuştum fakat bu bir firmaya bağlı olmayan dönercilerde geçerli. Döneri nerden aldıkları bile belli değil.

Midyeyi çok severim ama almıyorum neredeyse 3 - 4 senedir. Çünkü dediğiniz gibi... Fakat çevremizdeki her fast food yiyecekler neredeyse aynı kaderi paylaşıyor bana göre. O döner tezgahına dizilen etlere neler değiyor kim bilir?

Midye yemememin sebebi ise satıcıların denizin pis yerinden alma ihtimali. Bir tanıdığımız Ak Deniz açıklarında denizin altında yüksekte bir kayadan toplamışlardı midyeleri.... Ya Ak Deniz ya da Ege tam hatırlamıyorum. İşte onda ne pislik bulursun, ne kum, nede civa... Kızartmasını yapıp afiyetle yemiştik. Ha birde halat midyesi vardır. Metro Market'te görmüştüm ama bir paket içinde çok fazla vardı o yüzden almamıştık. Alsaydık kimse onu bitiremezdi. O derecede sevmiyoruz tabi ki... Mesela onlarda halat midyesidir havuzlarda yetiştirilir. Denizde etrafına ağlar ile korunu filan. Onlarda bir nevi seyyar satıcıların balıkçılardan alıp satmasından daha güvenilir bana göre. Yani alıp veya çıkarıldığı yere güveniyorsanız evinizde yapıp yemeniz daha güzel olur. Ayrıca unlayıp kızartması çok daha lezzetli.

Ben dışarda açıkta veya paketli satılan hiç bir şeyi yememeye çalışıyorum. Genelde hazırlığımı evde yapıyorum yiyecek konusunda. Küçükten böyle yetişmenin bana artısı çok oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…