Saknet nasıldır?

WizardTR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar Saknet Airfiber kullanıyorum. Daha dün bağlattım. Akşam 12'de kopma yaşandı. Baza bakılacak denildi sabahleyin, kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazabilir mi? Ayrıca internet e-Devlet'te gözükmüyor, bana ne sözleşme ne de devletten onay yaptırdılar. Kimliğimi önlü arkalı aldılar o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arkadaşların fiziksel iletişime geçebileceğin dükkanları var mı? Nerede yaşıyorsunuz?
sakarya'da yaşıyorum altyapı olmadığından köyde airfiber aldım. Dükkanları var 3000tl kurulum bedeli alındı iptal durumunda bi tek modem kalıyo, 24 mbps alıyorum 450tl

Bu tarz firmalarda maalesef böyle durumlar yaşanabiliyor. Sanırım bahsettiğiniz şey, çatıya bir anten benzeri cihaz takılarak internet alınması, değil mi? Benim yaşadığım bölgede de bu tarz firmalar var ve kısa bir süre de olsa üç tanesinde çalıştım. Şu anda bu cihazları bulmak zorlaştığı için fiyatlar oldukça yükseldi.

Bunun dışında bu tarz sorunlar olabiliyor çünkü genelde bir ana merkezleri oluyor, interneti oraya çektirip oradan bir anten ile yayın yapıyorlar. Eğer merkezlerinde elektrik kesilirse sizin de internetiniz kesiliyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim; bu firmaları e-Devlet gibi platformlarda görmek oldukça zor. Üyelik sistemlerini bu forumdaki üyeliğiniz gibi düşünebilirsiniz; nasıl forumdaki üyeliğinizi e-Devlet'te göremiyorsanız, bu firmaların da üyeliklerini göremezsiniz.

Bir de şunu eklemek isterim: Çalıştığım dönemde bizzat şahit olduğum bir durum vardı. Bu firmaların kullandığı 'çatı şirketler' var ve bu şirketler bu firmalar adına fatura keser ayrıca her yeni abonelikten belirli bir ücret tahsil eder (bazıları). Bazı firmalar, bu ücretleri azaltmak için eski müşterilerin bilgilerini (isim, soy isim, kullanıcı adı gibi) düzenler ve çatı şirketine eski aboneymiş gibi göstererek kullanabiliyorlar. Tabii bu her firma için geçerli değil, ancak bu tarz durumlara rastlanabiliyor.

Eğer güvenilir bir firmaysa bu tarz sorunlarla karşılaşmazsınız. Yine de bu tarz firmaları önermiyorum, çünkü fiyatları genelde oldukça absürt seviyelerde. Ama altyapınız yoksa mecburen bu firmaları tercih ediyorsunuz.

Bu arada şunu belirtleyi unuttum normalde çatıya takılan cihazda sizin olur çünkü sizden o cihazın parasıda almışlar ama uyanıklık yapıp cihazı size bırakmayacaklar iptal etmeniz durumunda yani bana öyle gibi geldi bu arada şunu da belirteyim o taktıkları cihazın şu an 2. el fiyatları ortalama 1000-1500TL arası genelde.

Son düzenleme:
daha önceden bırakıyolarmış ama şuan vermiyolar hocam peki bana sözleşme vs imzatılmadı ben bu cihazı iptal durumunda vermesem ne olur hocam? 3500tlye bağlayan bi firma vardı cihazı vs bırakıyodu ancak tarifeleri çok pahalıydı.

Eğer cihazın onlara ait olduğunu kabul ettiğiniz bir belge vs imzalamadıysanız bir şey olacağını sanmıyorum ama kesinde konuşmak istemiyorum açıkçası ama sizden almak için uğraşacaklardır çünkü o cihazları bulmak şu an çok zor.

teşekkür ederim vermem vallaha enayi değilim 3000 tlye bi tek modem verildi.

Teşekkür ederim vermem vallaha enayi değilim 3000 TL'ye bir tek modem verildi.

Rica ederim bu arada dediğim gibi resmiyette onlara ait olduğunu kabul ettiğiniz bir belge beyan bulunmuyorsa vermenize gerek yok çünkü siz anladığım kadarıyla o cihazın parasınıda vermişsiniz aksi halde kurulum ücretiniz taş çatlasa 1500-2000TL olurdu.

evet yok hocam imzalamadım bi yerden belge vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…