Çözüldü Salcano Excel 26 bisiklette arka aktarıcı değişimi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam ama benim vitesin takıldığı yer vidalı onu yenisini mi almam gerekiyor.

Bu kelebek vitesi alsam problem çıkar mı?

Hocam benim bisikletin arka aktarıcısı vidalı bende vidalı shimano ty300 buldum o aktarıcıyı alacağım bir de arkayı değiştirince ön viteside değiştirmem gerekir mi?
Vitesler bağımsızdır. Sadece arkayı değiltşrsniz de olur.
TY300'de güzel modeldir, f/p ürünüdür. Alabilirsiniz.
Arkadaşlar, bende Salcano Excel 26 bisiklet var. Arka akatarıcı bozulmuş ve yenisini alacağım fakat ben Shimano takmak istiyorum. Benim bisikletim vidalı. Shimano aktarıcıyı nasıl takabilirim?
Aktarıcı linki

Aynısını takıyor herhalde hocam buyurun
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar, bende Salcano Excel 26 bisiklet var. Arka akatarıcı bozulmuş ve yenisini alacağım fakat ben Shimano takmak istiyorum. Benim bisikletim vidalı. Shimano aktarıcıyı nasıl takabilirim?
Aktarıcı linki
Eğer akratıcı jantın içine girmediyse veya bisiklet aktarıcının üzerine düşüp kulağı yamultmadıysa çok zor değil. Ama kulak yamuksa önce kulağı değiştirmen veya düzelttirmen lazım.

Eğer akratıcı jantın içine girmediyse veya bisiklet aktarıcının üzerine düşüp kulağı yamultmadıysa çok zor değil. Ama kulak yamuksa önce kulağı değiştirmen veya düzelttirmen lazım.

Hocam aktarıcıda bir kırık veya yamulma yok. Çok paslanmış ve artık vites atmıyor yamukluk yok nasıl takabilirim?

Bir de benim vitesim çevirmeli onu kelebek vites yapmak istiyorum uyumlu olur mu?

Son düzenleme:
Hocam aktarıcıda bir kırık veya yamulma yok. Çok paslanmış ve artık vites atmıyor yamukluk yok nasıl takabilirim?
Zinciri sök
Aktarıcı kablosunu sök
Aktarıcıyı sök
Yeni aktarıcıyı tak
Aktarıcının arkasındaki H-L adlı iki vidadan H olanı ile akatarıcının üst dişlisini vitesin en küçük dişlisi ile hizala
L olanı ile aktarıcıyı elinle en büyük dişliye getirip hizala
Sonra zinciri tak
Kabloyu tak
Hassas vites ayarını yap.
Bunların hepsi için
Böyle bir anahtar yeter (eğer zincir kolay sökülen cinsten ise)
Eğer kolay sökülen zincirin yoksa
Şöyle zincir sökme aletli bir takım lazım.

Bir de benim vitesim çevirmeli onu kelebek vites yapmak istiyorum uyumlu olur mu?
Kelebek kol olur, sıkıntı olmaz, sadece uygun vites sayısına göre al, yoksa kolun içi kırılıyor.

Son düzenleme:
Zinciri sök.
Aktarıcı kablosunu sök.
Aktarıcıyı sök.
Yeni aktarıcıyı tak.
Aktarıcının arkasındaki h-l adlı iki vidadan h olanı ile akatarıcının üst dişlisini vitesin en küçük dişlisi ile hizala.
L olanı ile aktarıcıyı elinle en büyük dişliye getirip hizala.
Sonra zinciri tak.
Kabloyu tak.
Bunların hepsi için.
Eğer kolay sökülen zincirin yoksa.

Kelebek kol olur, sıkıntı olmaz, sadece uygun vites sayısına göre al, yoksa kolun içi kırılıyor.

Zinciri sök.
Aktarıcı kablosunu sök.
Aktarıcıyı sök.
Yeni aktarıcıyı tak.
Aktarıcının arkasındaki h-l adlı iki vidadan h olanı ile akatarıcının üst dişlisini vitesin en küçük dişlisi ile hizala.
Sonra zinciri tak.
Kabloyu tak.
Bunların hepsi için.

Zinciri sök.
Aktarıcı kablosunu sök.
Aktarıcıyı sök.
Yeni aktarıcıyı tak.
Sonra zinciri tak.
Kabloyu tak.
Bunların hepsi için.

Hocam benim bisikletin arka aktarıcısı vidalı bende vidalı shimano ty300 buldum o aktarıcıyı alacağım bir de arkayı değiştirince ön viteside değiştirmem gerekir mi?

Son düzenleme:

Vitesler bağımsızdır. Sadece arkayı değiltşrsniz de olur.
TY300'de güzel modeldir, f/p ürünüdür. Alabilirsiniz.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı