Saliseler içinde 100KM/H gören Golf MK2

Makaleler
1
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0-100 arası araç patinaj çektiği için mi ibre birden 100'e fırlıyor? Bir bakabilir misiniz? İmkan vermiyorum, fakat merak da ediyorum. Gerçekten o hıza çıkıyor mu? 42. saniye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten o hıza ulaşmadığı kesin de patinaj ihtimali bile zor geliyor bana. Çünkü sadece 0-100 değil sonrasındaki hızlanma da gerçekçi gelmedi. Ya patinaj ya da araç havada, ki ikinci ihtimal daha gerçekçi geliyor bana.
Videoda adam arabayı hakikaten sürüyor ama hızlanma kesinlikle yalan.
Gerçekten o hıza ulaşmadığı kesin de patinaj ihtimali bile zor geliyor bana. Çünkü sadece 0-100 değil sonrasındaki hızlanma da gerçekçi gelmedi. Ya patinaj ya da araç havada, ki ikinci ihtimal daha gerçekçi geliyor bana.
Kusura bakma çok haklısın ama beğenemiyorum ifade yasağım var.

Video gerçek ama araç askıda, yolda değil. Devir saatine bakarak patinaj çekmediğini anlayabilirsiniz. Ayrıca MK2'ler o beygirlere kadar modifiye edilebiliyor ama benim gördüklerimi hepsinde devir kesici (rev limiter) mevcut. Bu video kesiciye girmemesi sebebiyle normal motorun turbolanmış hali diye düşünüyorum. 1200 civarı bir beygir değilde 200 300 civarı elde edilmiş olabilir. Çünkü kalkış kontrol (launch control) esnasında öyle aman aman bir turbo sesi duymadım veya aracı 280'den boşa doğru bırakılması esnasında da yüksek basınçlı bir turbo sesi duymadım. Ki atmosferik olarak bu güçleri MK2'nin motor bölümüne sığacak herhangi bir motorla elde etmek mümkün değil. Tamam MK2 efsane kasalardan birisidir, şaka arabasıdır ama bi Ziya değil sonuçta. :)

Sanırım neden o kadar hızlı olduğunu anlamadınız. Tekerlekleri yere değmiyor ise veya arkadaşların dediği gibiyse o araba 3 saniye olmadan 300'e de çıkar. Videoyu daha izlemedim. Örnek vermem gerekirse;
Bu 3:57'den itibaren izleyin, arka teker yere değmiyor, saniyeler içinde 300 oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı