Salon hocasının verdiği antreman programı nasıl?

mertt39

Picopat
Daha fazla  
Fitness salonuna yeni başladım gitmeden önce araştırdım tabii herkes full body öneriyordu yeniler için. Salona gidince hoca bana şöyle bir program yazdı.

1.gün
10dk kardiyo.
Göğüs.
Sırt.
Biçersin.
Mekik, yana eğilme.

2.gün
Omuz.
Arka kol.
Bacak.
Mekik, yana eğilme.

Bunları hafta boyunca dönecek miyim dedim evet dedi. Ben dün 2.günü yaptım ve bugün gidip göğüs vs çalışamayacak kadar kaldıramıyorum kolumu. Bu programın yanlış bir tarafı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ilk defa spor yapıyorsanız kolunuzun durumu gayet normal. Hatta bir kaç gün elde titremi kaşık-çatal-bardak gibi şeyleri tutarken titreme ola bilir.

Eğer ilk defa spor yapıyorsanız kolunuzun durumu gayet normal. Hatta bir kaç gün elde titremi kaşık-çatal-bardak gibi şeyleri tutarken titreme ola bilir.
Peki programın yanlış bir tarafı varmi yada ağrı varken spora gitmenin bir sıkıntısı olur mu

Programda en dikkatimi çeken 10 dakikalık kardiyo oldu.
Ben bugün spora başlasam sanırım en az 1 saatlik kardiyo çalışmasını en az 3 ay devam ederim. Çünkü ben kendimi ve vücudumu biliyorum.

kardiyo olmaz ise olmaz bir başlangıçtır. Hiçbir şey faydası olmadığını düşünseniz bile ağırlık çalışması için kaslarınızın ve vücudunuzun ısınmasına faydası olur.

Kişinin yaşı - sağlık durumu - kas durumu - fitness amacına göre verilen programlar değişiklik gösterir. Tabii ki kas yağ oranınız da birçok şeyi değiştirir.

En bilinçsiz salon yöneticilerinin bile verdikleri bu temel programları sizin vücudunuzun daha sonraki ağırlık çalışmasına temel olacaktır.

Ön yargı ile programa yaklaşmamanızı ve kardiyo ile vücudunuzun ağılıklara alışmasına izin verin.

Ayrıca neden her gün kardiyo yok o da ayrı bir soru.

Kas gelişimi açısından kardiyo ağırlık sonrası yapılmalı, başlangıçta değil bunu not düşelim hocam.

Kas gelişimi açısından kardiyo ağırlık sonrası yapılmalı, başlangıçta değil bunu not düşelim hocam.

Bu konuda tartışmalar çok fazla.
Ama salona yeni gelen birisinin kaslarının alışması için bir süre kardiyo ağırlıklı ve ilk olarak çalışması daha uygun olur.

Bir dönem Bakırköy de eski bir milli sporcumuzun salonuna gitmiş idim. Ve 10 yıldır aynı salona gelen kişiler ile beraber kardiyo yaptığımı biliyorum.

Ama senin dediğin gibi:
Direk ağırlık çalışmasına başlayıp çıkış da kardiyo yapanlar da mevcut idi.

Ben salona ilk gelen kişinin kardiyo çalışmasını başlangıç da yapmasını daha uygun görüyorum.

Olay tamamen kasların ısınması ve hareketlere alışma dönemi için. İlerleyen yıllarda kişiye özel programı yazabilecek uzman trainer programları önemli.

Misal benim vücudum da asla büyük kas oluşmaz. Genel vücud yapım slim kas yapısındadır. Bir de herkes de olabilen BULK

Ağırlıktan önce kardiyo yapmak daha hafif antrenmana yol açar hocam.
Antrenmanlarimin bir kısmında da edindiğim tecrübelere göre konuşuyorum.
Kas ve kütle kazanma amaçlı antrenmanlarda kardiyonun özellikle ağırlık kaldırmadan sonra yapılması gerektiğine dair birçok araştırma ve onaylanmış yüzdesel gelişmeler var diye biliyorum.
Tabii bir spor hocası veya antrenör değilim.
Ama 55 kilodan 80 kiloya kadar olan tecrübelerimden dolayı rahat konuşabiliyorum.
Kişinin araştırması daha doğru olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…