Küçükken 9 yaşında dişi Samoyed köpeğimiz oldu. Erkek Samoyed bulduk. Yavrularını da hayrına eşe dosta vermiştik. Epey ilgilendim Samoyed cinsi ile.
Öncelikle şunu söyleyeyim, Samoyed cinsini eğitmek çok zor değil. Bu tamamen senin çabana bağlı. Yeterli bilgiye sahipsen her şeyi yaptırabilirsin. Bizimkisi arabanın arka kapısını açıyordu mesela
Samoyed cinsi malesef evde yaşayabilecek köpek değil. Dışarıyı, gezmeyi çok severler. Ayrıca soğuğa bayılırlar. Yavrular bile kar yağdığında karın altından tünel açıyorlardı eğlence amaçlı. Sıcak dönemlerde birkaç defa bayıldığını bilirim. Ona göre karar vermeni öneririm.
Kavga dövüş sevmezler, herhangi bir "X" cinsi ile bir araya gelmemesine dikkat etmelisiniz. İşin güzel yanı, Sibirya Kurdu da denilen "Husky" cinsleriyle çok iyi arkadaş oluyorlar.
Aşırı duygusaldırlar. Evde yalnız bırakmaya gelmez, hemen küserler. Gönlünü almak da bir o kadar zordur.
Yemek masrafı çok olmaz. Az yemek yerler, çok su içerler.
Tuvalet konusunda eğitime gerek duymadım ben. Köyde geniş ve kapalı bir yer yapmıştık. İçeride arka bölmeye tuvalet yeri yaptık ama tuvaleti geldiğinde inat ediyordu dışarı çıkacağım diye
Çok ilgi isterler. Bol vakit geçirmeniz gerek.
Ben ilkokuldaydım aldığımızda. Yavrulardan birini kendimize ayırdık. Anneyi geri verdik. Aşılarından haberimiz yoktu ve 6 aylıkken vefat etti